Ana Sayfa / Ekonomi / En zengin 10 Türk ailesi (2023)

En zengin 10 Türk ailesi (2023)

Türkiye 2023 en zengin 10 aile ve holding sahipleri. Türkiye’nin en büyük serveti 2 holding ailesinde toplanmış durumda. Türkiye’de 2023 yılının en zengin kişileri ve aileleri belli oldu. İlk sırada 6 milyar dolar servetiyle Koç ailesi yer alırken, Şevket Sabancı ve ailesi (Esas Holding) 5-6 milyar dolar servetiyle ikinci, Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding) ise 4-5 milyar dolar servet ile üçüncü sırada yer aldı.

2023 Türkiye e nzengin 10 aile ve holdingleri. Türkiye’nin en büyük servet sahibi aileleri. Türkiye’de 2023 yılının en zengin kişileri ve aileleri belirlendi. Açıklanan listede ilk sırayı Koç ailesi alırken, ikinci sırada Esas Holding ile Şevket Sabancı, üçüncü sırada Sabancı Holding ile Erol Sabancı yer aldı.
xEkonomist Dergisi, “En Zengin 100 Araştırması”nın sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Buna göre Türkiye’nin en büyük servetine sahip isim ve aileler belli oldu.

İLK SIRADA KOÇ AİLESİ VAR
Listenin ilk sıralarına Koç Ailesi ve Sabancı ailesine ait şirketler ve isimler damga vurdu. İlk sıraya 6 milyar dolar servetiyle Koç ailesi alırken, Şevket Sabancı ve ailesi (Esas Holding) 5-6 milyar dolar servetiyle ikinci, Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding) ise 4-5 milyar dolar servet ile üçüncü sırada yer aldı.

İşte listedeki ilk 10 aile ve servetleri:

Koç ailesi (Koç Holding): 6 milyar dolar
Şevket Sabancı’nın ailesi (Esas Holding): 5-6 milyar dolar
Erol Sabancı ve ailesi (Sabancı Holding): 4-5 milyar dolar
Türkan Sabancı ve ailesi (S. Sabancı Holding): 4-5 milyar dolar
Tara ailesi (Enka Holding): 3-4 milyar dolar
Ezcacıbaşı ailesi (Ezcacıbaşı Holding): 3-4 milyar dolar
Hüsnü Özyeğin (Fiba Holding): 3-4 milyar dolar
Murat Ülker (Kökler Holding): 2,5-3 milyar dolar
Özokur ailesi (Üs Holding): 2,5-3 milyar dolar
Erdemoğlu ailesi (Erdemoğlu Holding): 2,5-3 milyar dolar

İlginizi Çekebilir

Korhan Berzeg gizemi çözüldü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’i yaban hayvanları parçalamış. Kayıp ekonomist gizemi çözüldü. Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil …

Sınırsız Hosting