Ana Sayfa / Yaşam / Erdoğan cezaevi affına karşı

Erdoğan cezaevi affına karşı

Mahkumların af beklentisi de boşa çıkıyor. MHP’nin gündeme getirdiği cezaevi affı AK Parti’den dönüyor cumhurbaşkanı Erdoğan EYT gibi mahkum affına da karşı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar-Çekmeköy metro açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında af isteyen bir vatandaşa, “Biz cezaevine girenlerin kapısını rastgele açamayız” şeklinde çıkıştı. Erdoğan ayrıca Kaşıkçı cinayeti hakkında salı günü açıklama yapacağını belirtti.

Erdoğan, af isteyen vatandaşları azarladı. Emeklilikte yaşa takılanların ardından cezaevlerinde af bekleyen kader mahkumları da Ak Parti şoku yaşıyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan7ın af bekleyenlere hüsrana uğratan açıklaması:

“Biz cezaevine girenlerin kapısını rastgele açamayız. Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder o ayrı bir konu ama şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu böyle bilinsin. Şimdi birileri çıkarmış af, laf. Mağdur, mazlum ‘Affettim’ diyorsa o ayrı ama biz asla. O zaman adil, adaletle hükmeden iktidar olamazsınız.”

GEBZE HALKALI BANLİYÖSÜ

Erdoğan, “Bu yıl sonuna kadar, metroya dönüştürdüğümüz 63 kilometre uzunluğundaki eski Gebze-Halkalı banliyö hattını da inşallah hizmete açıyoruz. İstanbul’un diğer tüm sorunlarıyla birlikte ulaşım sorununu çözmeden bize durmak, dinlenmek yok. Ümraniye çöplüğünün nasıl patladığını, çatladığını bilmiyor musunuz? Kimdi oranın belediye başkanı, CHP. O çöplük patladığı zaman orada kaç kişi öldü? 39 kişi öldü. Peki CHP, bunun hesabını verdi mi? Verdi, verdi.. Niye verdi? Çünkü bu millet bir daha bunlara ne ilçelerimizde, ne İstanbul’umuzda bunlara görev verdi. Şu anda onlarda olan diğer ilçeleri de Mart 2019’da alalım. Çünkü bunlarda hizmet aşkı yok” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Semed Ötünç çetesine baskın

Bursa’da çökertilen çete Semed Ötünç örgütü çökertildi. Polisten Bursa’da suç örgütüne darbe. Semed Ötünç suçz …

Sınırsız Hosting