Ana Sayfa / Genel / Erdoğan erken seçim dedi

Erdoğan erken seçim dedi

Türkiye erken seçime gidiyor en olası tarih ise 14 Mayıs 2023. Cumhurbaşkanı erken seçim işaretini çaktı seçim hazırlıkları başladı. Dün, erken seçim tartışmalarıyla ilgili “Sular durulmadan olmaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada “Mevsim şartlarını da düşünürsek belki biraz öne çekerek seçim tarihini güncelleyeceğiz” dedi.

Erken seçim 2023 geliyor. türkiye Cumhurbaşkanı tarafından erken seçim işareti verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasına yaptıklarını anlatıp çalışma arkadaşlarını tebrik ederek başlayan Erdoğan, dün “Sular durulmadan olmaz” dediği erken seçim için yeşil ışık yaktı. Cumhurbaşkanı, sözlerinin devamında da muhalefete yüklenerek altılı masanın adayı konusunu yeniden gündeme getirerek, önümüzdeki seçimler için milletten bir kez daha oy istediğini söyledi.

‘SEÇİMİN TARİHİNİ GÜNCELLEYEBİLİRİZ’
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Yeni bir imtihanın eşiğindeyiz. Mevsim şartlarını da düşünürsek belki biraz öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz seçimlerde AK Parti’nin bu bu imtihanı da başarıyla geride bırakacağını ümit ediyoruz. AK Parti, milletimizin gönlündeki yerini sürekli güçlendirmiştir. Bunu üye sayımızda da görebiliyoruz. 2002’de üye sayımız 400 binler seviyesindeydi. 2011’de 4,4 milyonu buldu. 2015’te üye sayımız 9 milyonun üstüne, 2023 yılına 11 milyon 241 bin üyeyle girdik. Diğerlerinin üye sayısını toplasanız yetişemiyorlar. Böyle siyasi rekabetin olduğu bir ülkede üye sayısında rekor kırmak kolay değildi. Bunlar sizin eseriniz.

Bizler sadece Allah’a dayanıp milletimize hizmet ederek bugünlere geldik. Bizim için her yeni üye Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda bir heyecan, ekstra bir güçtür. Bütün dava ve yol arkadaşlarımızla çıkardığımız sesin karşısında hiçbir fani güç hiçbir tuzak tanımıyoruz. Üye sayımızın sürekli artırılmasına çalışan tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.

‘2012-2014 ARASINDA EKONOMİYİ BAŞARIYLA KALKINDIRDIK’
Ülkemizin makroekonomik görünümüne baktığımızda 2012-2013-2014 yıllarında gerçekten hedeflerini yerine getirdiğini görüyoruz. Ekonomiyi başarıyla kalkındırdığımız bir dönemden bahsediyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğimiz yolda ilerlerken, önümüze sosyolojik, politik bir izahı olmayan engeller çıkarıldı. Gezi olayları oldu. 17-25 Aralık süreci oldu. Biz tüm bunlarla mücadele ettikçe, terörü bastırdıkça çabaladılar. Ordumuzun dahi içine sızdırdıklarını çökerttik. Ekonomimizi çökertme tehditlerine maruz kaldık. Bu meseleyi de hal koyarken, bu kez de tüm dünyayı etkileyen krizler baş gösterdi. Kovid-19 salgınıyla başlayan süreçte bize diz çöktürmek isteyenler de çalıştı.

‘RUSYA, SURİYE, TÜRKİYE LİDERLERİ OLARAK BİR ARAYA GELEBİLİRİZ’
Bu sabah sayın Putin ile bir görüşmem oldu. Savaşı ele aldık. Bölgede neler yapabileceğimizi konuştuk. İkili ilişkilerimizi, Suriye meselesini değerlendirdik. Moskova’da savunma bakanlarımızın bir araya gelişiyle bir süreç başlattık biliyorsunuz. Sonra da dışişleri bakanlarımız bir araya gelecek. Sonra da belki liderler olarak bir araya geleceğiz.

Zelenskiy ile de görüşeceğiz. Tahıl, amonyak, gübre olaylarını görüşeceğiz. Sayın Putin az gelişmiş ülkelere de tahıl göndermeye gönüllü olduğunu söyledi. Biz de bu konuda yardım edeceğiz. Savaşta izlediğimiz dengeli politikalarla ve tahıl anlaşmasıyla dünyaya büyük katkımız oldu.

Faiz dengesizliğinin faturasını enflasyon ve hayat pahalılığı olarak gördüğümüz bir dönemimiz oldu. Ama insanımızı buna ezdirmediğimiz bir yılı geride bıraktık. Tüm engellere, negatifliklere rağmen çalışmaya devam ettik. Tercihimizi istihdam ve ihracattan yana kullanmaktan memnunuz.

‘BİZ YAPIYORUZ, ONLAR SEYREDER, KONUŞUR YA DA İFTİRA ATAR’
Hatırlatmak isterim, AK Parti’nin ‘yapamaz’ deneni yapan, ‘başaramaz’ deneni başaran, durmadan çalışan bir parti olduğunu anlatmayı bıkmadan usanmadan sürdürmenizi istiyorum.

Bay Kemal ‘Nerede?’ diyor. Adres Gemlik. Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nı vereyim istersen yanına. Ama ondan da korkmuş herhalde ‘O gelirse ben gelmem’ diyor. Diğeri de ‘Orayı 60 bin kişiyle doldur, elini öperim’ diyor. Biz öyle herkese el öptürmeyiz. Bir diğeri ‘Erdoğan Ayasofya’yı açamaz’ diyor. Ama açtık. Aslında Meral Hanım bizi gayet tanır. Bu lafı nasıl etti anlayamadım. Ayasofya şu anda camidir müze değil Meral Hanım, gel de gör.

Bay Kemal ne diyor? ‘Bir tane eserleri yok’ diyor. Ya sen İzmir milletvekili değil misin? Hadi Türkiye’yi dolaşmıyorsun, İzmir’e de mi gitmiyorsun? İzmir’in yollarını biz yaptık. İzmir milletvekillerime sesleniyorum, daha çok çalışacaksınız, anlatacaksınız. Bunların yalanlarına İzmirli, Manisalı kardeşlerimiz artık kanmasın. Bizler yapıyoruz. Onlar ya seyreder, ya konuşur ya da iftira atar.

Yapıyoruz yapıyoruz, diyor ki ‘Bütçeyi nasıl yapacaksınız?’ Adamın bütçeden haberi yok. Her şey bütçeyle mi yapılıyor? Firmalar yatırımı gelip yapar, biz kendilerine yaptıkları iş karşılığında ödeme yapıyoruz. Biz bunları milli bütçeden yapsak faizin altından kalkılmaz.

‘ALTILI MASADA HER ŞEY VAR VİZYON YOK’
Bay Kemal Amerika’ya gitti malum, orada tost most falan… Bir de oradaki vakfı çekime almış. Biz onlara destek verip hayra teşvik ediyoruz. Biz üretimi ve hizmet sektörünü büyüttük, ne diyor beyefendi? ‘Bir hayırları yok’ diyor. Kumluca’yı sel afeti aldı götürdü mesela, belediye sizin, ne yaptınız? Bakanlarımı anında ben Kumluca’ya gönderdim ekiplerle, orayı devlet olarak biz kurtardık. Manavgat aynı şekilde. Yangınlar olmuştu ya, oraları hep biz yaptırdık modern şekilde.

Aylardır o masalarda oturdular, bir şey çıktı mı? Çıkmadı. Arkadan dolanma, kargaşa, rol çalma… Her şey var. Sadece vizyon yok. Aday deseniz yok. Milletimiz hala aday olarak önüne kimin çıkartılacağını bilmiyor. Güya adayı belirleyecek masanın etrafındakiler de bir şey yapmıyor. Bazen Kılıçdaroğlu mesela cesaretini toplayacak gibi oluyor, sonra geri çekiliyor. Hala açık bir beyanda bulunmadı. Kendileri bilir, bizi ilgilendirmez. Biz yolumuza bakıyoruz. Teşkilatımızla, her şeyimizle hazırız. Milletimiz de inanıyorum ki cumhurbaşkanlığı görevini bir kez daha bize verecektir.”

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting