Ana Sayfa / Genel / Erzincan göçük olan altın madeni kime ait?

Erzincan göçük olan altın madeni kime ait?

Erzincan altın madeni kime ait, hangi firmanın, hangi ülkenin sorusu. Erzincan İliç Altın madeni göçüğü kaç işçi toprak altında kaldı sorusu. Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Olayda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmezken, Vali Hamza Aydoğdu bölgeye gitmek için yola çıktı. İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada, “9 kişiye ulaşılamıyor” ifadelerini kullandı. AFAD’dan yapılan açıklamada da, “Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. 9 ilden personel sevk edilmiştir” denildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da “Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir” açıklamasında bulundu

Erzincan altın madeni kime ait, hangi şirketin sahibi kim? Erzincan İliç göçük olan altın madeni kime ait sahibi kim? Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Toprak altında kalanların olabileceği ihtimali üzerine ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı. Vali Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının ardından bölgeye hareket etti.

BAKAN YERLİKAYA: 9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “9 kişiye ulaşılamıyor. 400 kişiyle arama kurtarma çalışaması yapılıyor” dedi.

AFAD: 9 İLDEN EKİPLER SEVK EDİLDİ

AFAD’dan yapılan açıklamada da, “Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz” denildi.

“4 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yaptığı açıklamada, “Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEDE 10-12 KİŞİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR”

Habertürk’e konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, “Göçük değil heyelan olduğu söyleniyor. Şu anda 10-12 kişiye ulaşılamadığı söyleniyor. Heyelan altında kaldı diyemiyoruz gelmeyen de olabilir” ifadelerini kullandı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Toprakların istiflendiği alanda bir toprak kayması olduğu belirtildi. Toprak altında kalanların sayısı net değil. Şu anda durumu netleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

MADEN ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı: “Anagold Çöpler Altın Madeni işletmemizde, 13 Şubat Salı günü saat 14:28 sularında yığın liç alanımızda meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz. Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi. Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini merkeze alan bir kuruluş olarak bu zor zamanlarda da hem çalışanlarımız hem de paydaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Şeffaflık ilkemiz kapsamında gerekli merciler ve kamuoyunu gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting