Ana Sayfa / Genel / İliç altın madeninde göçük, işçiler toprak altında

İliç altın madeninde göçük, işçiler toprak altında

Erzincan altın madeni göçük kaç işçi göçük altında sorusu. Erzincan İliç altın madeni kime ait hangi firmanın soruları. Erzincan’ın İliç ilçesinde özel bir firmanın faaliyet gösterdiği altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye arama ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili konuşan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, “Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil.” ifadelerini kullandı. Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise “10-12 işçinin toprak altında olma ihtimali var.” dedi.

İliç’teki altın madeni kaç işçi toprak altında sorusu. Erzincan altın madeni göçük faciası. Erzincan İliç’e bağlı Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldi. Saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde yaşanan olayın ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.
ERZİNCAN VALİSİ: “TOPRAK ALTINDA KALANLAR VAR”

Ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı. Vali Hamza Aydoğdu, olayla ilgili açıklamasında “İşçilerimizden toprak altında kalanların ihbarını aldık. Sayı tam net değil. AFAD, UMKE, arama kurtarma ekiplerimiz olaya müdahale ettiler. Bütün arkadaşlarımız burada. Toprak altında kaç vatandaşımızın kaldığını, sonucun ne olduğunu ara ara paylaşacağım. Hassas bir konu.” ifadelerini kullandı.

ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKANI: “10-12 İŞÇİNİN TOPRAK ALTINDA OLMA İHTİMALİ VAR”

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun da olayla ilgili yaptığı açıklamada kurtarma çalışmalarının başladığını belirterek 10-12 işçinin toprak altında olma ihtimaline işaret etti.

İLİÇ BELEDİYE BAŞKANI: “BÖYLE BİR KAZA İLK”

İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz ise “Toprak altında kalanlar var, tam sayı net değil. Arama çalışmaları sürüyor. Benzer bir durum yaşanmamıştı. Böyle bir kaza ilk.” dedi.

MADEN ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Toprak kayması sonrasında madeni işleten Anagold firmasından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifsadeler yer aldı:

“Anagold Çöpler Altın Madeni işletmemizde, 13 Şubat Salı günü saat 14:28 sularında yığın liç alanımızda meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz.

Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.

Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini merkeze alan bir kuruluş olarak bu zor zamanlarda da hem çalışanlarımız hem de paydaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Şeffaflık ilkemiz kapsamında gerekli merciler ve kamuoyunu gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Erzincan'ın İliç ilçesinde bir madende toprak kayması meydana geldi! Göçük altında kalan işçiler var

İlginizi Çekebilir

ABD’li bankalardan TL tavsiyei

TL değerlenmeye başladı ABD’li iki dev banka uzun vadeli TL yatırımı önerdi. TL dolar karşısında …

Sınırsız Hosting