Ana Sayfa / Ekonomi / EURO Bölgesi 2. çeyrek büyüme rakamları

EURO Bölgesi 2. çeyrek büyüme rakamları

Avrupa’da 2. çeyrek büyüme rakamları beklentilerin altında kaldı. Başta Almanya ekonomisi olmak üzere AB ülekeleri ekonomileri küçülüyor, Euro’nun dolar karşısında değer kaybetmesi bekleniyor.

EURO Bölgesi 2. çeyrek büyüme rakamları tahminlerin altında kaldı Almanya, Fransa gibi lokomotif ülkelerdeki ekonomik daralma korkutuyor. Euro Bölgesi ekonomisi Nisan-Haziran döneminde yüzde 0,6 ile tahminlerin altında büyüdü
Eurostat verilerine göre 19 üyeli Euro Bölgesi ekonomisinin 2. çeyrek büyüme verisi çeyreklik bazda yüzde 0,6’ya revize edildi. Önceki tahmin yüzde 0,7’ydi.

Ekonomi yıllık bazda da yüzde 3,9 büyüdü, önceki tahmin yüzde 4’tü. Bu dönemde istihdam yüzde 0,3 arttı.

Açıklanan veri, Avrupa ekonomisinin görece güçlü seyrettiğine işaret ederken analistler enerji kıtlığının enflasyonu daha da yükselteceğine ve bölge ekonomisinin resesyona gireceğine dair endişeli. Bloomberg’in anketine göre 2 çeyrek üst üste küçülme ihtimali çok muhtemel.

Enflasyonun 2022’de ortalama yüzde 8 olarak Avrupa Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik hedefinin oldukça üzerinde olması bekleniyor. Birçok yetkili enflasyonun kalıcı hale gelmemesi için güçlü tepki vermek gerektiğini belirtirken kimi ekonomistler de ekonominin resesyonna girmesi durumunda faiz oranlarının ne kadar daha artırılabileceğini sorguluyor.

İlginizi Çekebilir

Göbekle gelen servet

Yasin cengiz, göbeğini sallayarak servet sahibi oldu. sosyal medya fenomeni Yasin cengiz bir göbek sallama …

Sınırsız Hosting