Ana Sayfa / Manşet / EYT düzenlemesi Aralık’ta çıkıyor

EYT düzenlemesi Aralık’ta çıkıyor

EYT son dakika haber ve gelişmeleri, EYT son durum ne EYT ne zaman çıkacak EYT kimleri nasıl kapsayacak merak ediliyordu. EYT düzenlemisinin Aralık 2022 Meclis’ten geçmesi bekleniyor ancak EYT’lilerin emekli olabilmesi yine seçim sonrasına kalabilir. EYT bekleyenler umutlansa da EYT çalışmaları adı altında yürütülen faaliyetin seçim için oy beklentisi olabileceği gerçeği de unutulmamalı çünkü Erdoğan’ın EYT’lilerle ilgili düşüncesinin değişmediği hala türemişler olarak gördüğü biliniyor.

EYT çıktı çıkıyor haberleri yine arttı, her seçim öncesi olduğu gibi AKP; EYT’lilerin oyu için düzenleme yapıyoruz açıklamasına başladı. Daha önce türemişler olarak görünen EYT’lilerin de son EYT çıkıyor haberlerine temkinli yaklaşmaları boşuna değil. Peki son EYT ne ve AKP’ye yakın gazeteciler EYT üzerinden nasıl bir algı çalışması yapıyor gelin birlikte okuyalım.

“Bu saatten sonra EYT düzenlemesinden geriye dönüşün mümkün olmadığını söyleyebiliriz”
Türkiye yazarı İsa Karakaş, EYT düzenlemesine ilişkin olarak, “EYT düzenlemesine ilişkin çıkarılacak kanun en erken aralık içinde kabul edilecektir.” değerlendirmesini yaptı.

Karakaş yazısında, “EYT/“Emeklilikte Yaşa Takılan” emeklilik mağduru az sayıda da olsa bazı okurlarımız hâlen EYT ile ilgili düzenleme yapılacağına inanamıyor. Keza çeyrek asra yaklaşan bir mesele olunca uzun süre bu düzenlemeyi bekleyenlerin hâlen düzenleme yapılacağına dair inanmaması elbette normal karşılanabilir. Ancak bu saatten sonra EYT düzenlemesinden geriye dönüşün mümkün olmadığını söyleyebiliriz. Zira EYT’ye ilişkin yasal düzenleme yapılacağı hükûmetin en yetkilileri tarafından kamuoyuna defalarca açıklandı, söz verildi…” düşüncesini dile getirdi.

Karakaş şu ifadeleri kullandı:

“Peki EYT’liler en erken ne zaman emekli maaşı alabilecek?Bu sorunun cevabını sağlıklı olarak tahlil etmek için 2023 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanununun TBMM’de yapılacak görüşmeleri ile hazırlanacak SGK bütçesi ve hükûmet kanadından yapılan açıklama ve planlamalara bakmak lazım…

Buna göre EYT takviminin aşağıdaki şekilde cereyan edeceği değerlendirilmektedir.

1 Ekim TBMM açılışı Ekim ayında öncelikli olarak kamuda çalışan sözleşmelilerin kadroya alınması çalışmaları, 15 Ekim merkezî bütçe görüşmeleri En geç 31 Aralık 2022 günü itibarıyla Resmî Gazete’de yayımlanması, Aralık ayı içinde EYT yasa teklifinin TBMM’de görüşülmesi.Bu bağlamda EYT düzenlemesine ilişkin çıkarılacak kanun en erken aralık içinde kabul edilecektir. Yürürlük tarihi 2023 yılının ocak ayı olması değerlendirilmektedir.”

İlginizi Çekebilir

Korhan Berzeg gizemi çözüldü

Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’i yaban hayvanları parçalamış. Kayıp ekonomist gizemi çözüldü. Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil …

Sınırsız Hosting