Ana Sayfa / Sağlık / Evde hacamat yapılır mı, nasıl?

Evde hacamat yapılır mı, nasıl?

Hacamat evde yapılır mı, nasıl yapılır bilgisi. Hacamat malzemeleri nelerdir, hacamat için gerekli malzemeler nereden nasıl bulunur sorusu. Evde hacamat yaptırmak için öncesinde yapılacaklar ve hacamatın faydaları. kadınlar ve çocuklar hacamat yaptırabilir mi, kimler hacamat yaptırmamalı sorusu. Hacamat Peygamber Efendimiz (sav)’in sünneti olarak bilinen günümüzde ise alternatif tıbba giren bir tedavi biçimidir. Bir nevi vücuttaki kirli kanın atılmasını sağlayan hacamat, özel vakumlar yardımı ile yapılmaktadır. Kılcal damarlardaki tıkanıkları açmadan, bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar sayısız faydalar sunduğu iddia edilen hacamat tedavisi, her ayın belli günlerinde yapılarak tansiyon, ülser, bel fıtığı, eklem ve hatta psikolojik rahatsızlıklara kadar pek çok alanda kullanılıyor. Ancak hacamat tedavisinde işinin ehli uzman kişilerden yardım almak gerekiyor. Peki, hacamat nedir? Evde hacamat nasıl yapılır? Hacamat hangi tarihlerde, hangi günleri kapsar? İşte hacamat tedavisi hakkında aradığınız birçok sorunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz…

Evdehacamat nasıl yapılır ve kimler evde hacamat yaptırabilir bilgisi. Hacamat ve Hadis-i Şerif. Hacamat için ne gerekiyor, hacamat malzemeleri nelerdir ve hacamatta canımız çok acır mı bilgisi. Geniş bir tarihe sahip olan hacamat, günümüzde birçok başvurduğu yollardan biri. Bedenin sağlıklı olması ve zindeliğini arttırması için özel bir tedavi yöntemi olmakla beraber akupunktur yöntemine benzerliği ile anılıyor. Modern tıbbın bu tedaviyi destekleyici niteliğindeki açıklamaları hala günümüzde hacamat tedavisine yoğun ilginin nedenini açıklamak için yeterli sebepler sunuyor. Peki, hacamat nedir? Hacamat noktaları vücudun neresinde bulunur? hacamat ne zaman yapılır? İşte detaylar…

HACAMAT ne, hacamat malzeme, hacamat fayda NEDİR?

Hacamat, hastalıklardan dolayı ya da daha sağlıklı olabilmek adına vücudun belli bölgelerinden kan alma işlemidir. Bu bölgeler hafifçe çizilir, üzerine bardak, şişe ya da boynuz oturtarak kan alma işlemi tamamlanır. Bu sayede vücudun tek başına atamadığı toksinler vakumlar yardımı ile çekilerek alınması sağlanır. Yoğun olarak ağrı, sızı ya da hastalık taşıyan organlara daha yakın yerlere yapılabilir.

EVDE HACAMAT NASIL YAPILIR?

Hacamat yapılacak bölge belirlenir ve deri neşter yardımı ile çizilerek o bölgenin bardak, vakum, boynuz ya da şişe gibi malzemelerle vakum etkisi yaratılarak kirli kanın çekilmesi sağlanır. Hacamat tedavisi profesyonel kişiler tarafından özel hacamat merkezlerinde yapıldığında daha çok vakumlu özel malzemeler kullanılırken evde hacamat yapacaklar ise genellikle bardak çekme metodunu uygulamaktadır.

HACAMAT NOKTALARI VÜCUDUN NERESİNDE BULUNUR?

Hacamat genellikle yorgunluk, sık hastalanma, karaciğer ve egzama rahatsızlıklardan muzdarip kişilerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biridir. En etkili detoks kaynağı olmakla birlikte ağır metalleri temizlediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Hacamat, genellikle sırt kısmına yapılır. Bu alandaki kesişme noktaları, kalp çakrası ve karaciğer meridyeni başta olmak üzere sırtta boyun kısmına kadar uzanan tedaviyi kapsar. Ayrıca baş, bel, kuyruk sokumu, kalça, genital bölge, bacaklarda; varis, migren ödem, lenf sorunları ve romatizmaya kadar şifa kaynağı olduğu bilinir.
HACAMAT NE ZAMAN YAPILIR?

Hacamat için en uygun tarihler hicri ayın15, 17, 19,21,23’ü ve pazartesi, Perşembe günleridir. Mevsim için uygun zaman ise ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. hicri ayın. 15. günü ile başlar ve tekli sayıları takip eder. Tekli günlerde ay çekimi nedeniyle vücutta kan dolaşımı, diğer günlere oranla daha fazla olması bu zamanlarda yapılan hacamatı daha verimli kılar. Gün içinde hacamat için ideal zaman dilimleri ise güneş doğduktan 2-3 saat sonra öğlen namazının ardından 2-3 saat sonrasıdır.

HACAMATIN ZARARLARI NELERDİR?

Hacamat, merdiven altı yöntemler uygulayan ve bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmayan deneyimsiz kişiler tarafından yapıldığında bazı sorunlara neden olabilir. bu sorunları ele alacak olursak en çok; cilt enfeksiyonları, cilt yanıkları, cilt yaraları ve morluklar, ağrı ve acı hissi gibi çeşitli sorunlar meydana gelebilir.

 

İlginizi Çekebilir

Kahtalı Mıçe isyan etti

Gırtlak kanseri olduğu öne sürülen Kahtalı Mıçe, çıkan haberlere isyan etti. Gırtlak kanserine yakalandığı iddia …

Sınırsız Hosting