Ana Sayfa / Genel / Evde kahvaltılı ekmek nasıl yapılır

Evde kahvaltılı ekmek nasıl yapılır

Siz de duydunuz mu kahvaltı ekmeği. İşte evde yapılabilen en güzel ekmek tarifleri ile kahvaltı ekmeği nasıl yapılır bilgisi.

Kahvaltı ekmeği nasıl yapılır tarifi ve bilgisi. Derin bir kabın içerisine 3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı, 1 çay bardağı kefir, 1 tatlı kaşığı şeker, 1/3 su bardağı ılık su ve 1 yemek kaşığı instant maya ekleyin, güzelce karıştırın. Ardından azar azar 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2/3 su bardağı ılık suy ekleyin. Bu esnada yoğurma işlemini sürdürün. Yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamuru, tereyağı ile yağlanmış temiz bir kaba aktarın. Üzerini streç filme kapatarak mümkünse sıcak bir ortamda 40 dakika kadar dinlendirin. İki katına çıkan hamuru minik bezeler halinde bölün ve yağlanmış seramik bir kaba dizin. Bezelerin üzerini streç filme kapatın ve tekrardan 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve afiyetle tüketin!

İlginizi Çekebilir

İntegral müfredattan çıktı

MEB, lise 12. sınıflarda integral konusunu müfredattan çıkardı. integral artık liselerde okutulmayacak. Millî Eğitim Bakanlığı, …

Sınırsız Hosting