Ana Sayfa / Genel / Evde cevizli ekmek nasıl yapılır

Evde cevizli ekmek nasıl yapılır

Ekmek nasıl yapılır evde ekmek yapılış tarifleri ile en çok tercih edilen cevizli ekmek nasıl yapılır evde sorusunun en güzel tarifi. Siz de evinizde kendi cevizli ekmeğinizi yapabilirsiniz işte cevizli ekmek için en güzel tarif ve nasıl yapılırı. 

CEVİZLİ EKMEĞİN EVDE NASIL YAPILDIĞI

Mutfağınızda siz de cevizli ekmek yapabilirsiniz işte cevizli ekmek nasıl yapılır bilgisi. Farklı ekmek tarifleri denemek isteyenler için: Cevizli ekmek. 1 paket toz maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 1/2 su bardağı ılık suyu bir kapta iyice karıştırın, 15-20 dakika kadar bekletin. Geniş bir kaba 5 su bardağı yedi tahıllı unu aktarın ve orta kısmını havuz gibi açın. Beklettiğiniz maya karışımını, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içini, 1 çay bardağı incecik doğranmış yeşil zeytini ve 1 çay kaşığı tuzu unun ortasına ilave ederek tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız hamurun üzerini streç filmle hava almayacak şekilde kapatın. Hamuru ılık bir ortamda 2 katı olana kadar dinlendirin. Hamur yeterince mayalandığında minik parçalara bölün ve büyük muffin kalıplarına yerleştirin. Üzerlerine bir bıçak yardımıyla ufak çizikler atın ve fırçayla su serpiştirin. Tepsinin üzerini nemli bir bezle kapattıktan sonra kalıplarına yerleşen ekmekleri 15 dakika daha dinlendirin. Dinlenen ekmekleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir

İntegral müfredattan çıktı

MEB, lise 12. sınıflarda integral konusunu müfredattan çıkardı. integral artık liselerde okutulmayacak. Millî Eğitim Bakanlığı, …

Sınırsız Hosting