Ana Sayfa / Genel / Evde tost ekmeği nasıl yapılır

Evde tost ekmeği nasıl yapılır

Tostu kim sevmez ki. Hele sabah kahvaltılarında hepimiz tost isteriz. peki evde tost ekmeği nasıl yapılır ve tost ekmeği içine neler konur. İşte evde yapılabilen en güzel ve en lezzetli ekmek çeşitleri ve tost ekmeğinin en güzel tarifi. 

Tost ekmeği evde nasıl yapılır sorununun eng üzel yanıtı ve tarif. siz de mutfağınızda tost ekmeği yapabilir afiyetle tüketebilirsiniz.

EKMEK TOST NASIL YAPILIR EVDE

1 tatlı kaşığı maya, 2 yemek kaşığı şeker, 200 ml ılık su ve 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını geniş bir kasenin içerisinde güzelce karıştırın. Ardından 4 su bardağı un ve 1.5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve tüm malzemeleri iyice yoğurun.Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından mayalanan hamuru yağlanmış tezgaha alın ve elinizle hafifçe bastırarak kalıba göre açın. Kenarlarını katladığınız ekmek hamurunu, fırın kabının içerisinde şişene kadar dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve içerisine su dolu bir kap yerleştirin. Kalıbın kapağını kapatın ve ekmeği 20 dakika kadar fırınlayın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir

Fabrikada toplu ilişki

1 kadın 3 erkek toplu ilişki sırasında yakalandı fabrikada. Toplu ilişkinin yaşandığı Kocaeli’deki fabrika. Kocaeli’de …

Sınırsız Hosting