Ana Sayfa / Genel / Evde patatesli ekmek nasıl yapılır

Evde patatesli ekmek nasıl yapılır

Nasıl yapılır ekmek evde bilgileri. En lezzetli ve en sağlıklı evde yapılabilen ekmek çeşitleri ile patatesli ekmek tarifi. Patatesli ekmek tarifi için en güzel makale.

EKMEK PATATESLİ NASIL YAPILIR

Siz de mutfağınızda birbirinden farklı ekmek yapabilir afiyetle tüketebilirsiniz. işte patatesli ekmek için en güzel tarif. Ekmek tarifleri arasında en farklısı! 2 adet patatesi haşlayın ve sularını bir kenara ayırın. Ardından patatesin kabuklarını soyun ve soyduğunuz patatesleri geniş bir kasenin içerisine alın. Bir çatal ya da ezici yardımıyla patatesleri ezin. Üzerlerine 1/2 çay bardağı ılık süt ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek güzelce karıştırın. Ayrı bir kabın içerisine 3/4 su bardağı su, 1/4 su bardağı patates suyu, 1 yemek kaşığı instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin, güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımın üzerine patatesli karışımı ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Ardından 3 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yoğurma aşamasındayken 1.5 çay kaşığı tuzu ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz yumuşak hamurun üzerini nemli bir bezle ya da streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ardından yuvarlak şeklini verin ve pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine aktarın. 15 dakika daha bu şekilde mayalandırın. İçi su dolu bir kabı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının içerisine yerleştirin. Ardından ekmeği fırına verin ve yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir

İntegral müfredattan çıktı

MEB, lise 12. sınıflarda integral konusunu müfredattan çıkardı. integral artık liselerde okutulmayacak. Millî Eğitim Bakanlığı, …

Sınırsız Hosting