Ana Sayfa / Genel / Evde zeytinli ekmek nasıl yapılır

Evde zeytinli ekmek nasıl yapılır

Zeytinli ekmek nasıl yapılır ve evde zeytinli ekmek en kolay tarifi. Türk mutfağı ve ekmek çeşitleri vede yapılabilen ekmek tarifleri ile en lezzetli sağlıklı ekmek çeşitleri ve tarifleri. 

EKMEK ZEYTİNLİ NASIL YAPILIR EVDE

Hanımların en çok aradığı tarif olan zeytinli ekmek nasıl yapılır tarifini sizler için derledik.
3.5 su bardağı elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarın. Ardından 1 paket instant maya, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz ve 150 gram doğranmış çekirdeksiz siyah zeytini ekleyin. 1 su bardağı ılık suyu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Unlanmış tezgahın üzerine aldığınız hamuru nemli bir bezle kapattıktan sonra 30 dakika kadar oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Kullanacağınız baton kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru kalıba yerleştirdikten sonra üzerine nemli bir bez kapatın ve 30 dakika kadar dinelndirin. Ekmeğin üzerine arzuya göre biberiye serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız ekmeği dinlendirin, soğuduğunda sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir

İntegral müfredattan çıktı

MEB, lise 12. sınıflarda integral konusunu müfredattan çıkardı. integral artık liselerde okutulmayacak. Millî Eğitim Bakanlığı, …

Sınırsız Hosting