Ana Sayfa / Kadınca / Evde portakal tatlısı yapılışı

Evde portakal tatlısı yapılışı

Portakal tatlısı nasıl yapılır, en kolay portakal tatlısı tarifi ve portakal pastası ile portakal atlısı yapımındaki benzerlikler ve malzemelerini sizler için derledik. Tatlılar ve kış tatlılarından biri olan portakal tatlısı son dönemde evlerde bolca yapılmaya başlandı. hanımlar artık sık sık portakal tatlısı nasıl yapılır en basit portakal tatlısı tarifi diye sık sık arama yapıyor. 

Evde portakal tatlısı nasıl yapılır sorusunun yanıtını en iyi portakal tatlısı tarifini sizler için bularak verdik. Kolay portakal tatlısı tarifini sizlerde paylaşın.

PORTAKAL TATLISI NASIL YAPILIR

Portakal Tatlısı Malzemeler 1,5 su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un 2 su bardağı portakal suyu Portakal Tatlısı Şerbeti için Malzemeler 4 su bardağı su 3 su bardağı kadar toz şeker Portakal Tatlısı Yapılışı Şerbet malzemeleri dışındaki tüm malzemeleri bir kabın içerisinde yoğuruyoruz. Sonrasında yoğurulan ve kıvam tutan hamura şekil verilerek yağlanmış tepsiye diziyoruz. Ardından 170 dereceli fırına alarak pişiriyoruz. Tatlımız pişerken biz de portakal tatlısı şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için suyu ve toz şekeri kaynatıyoruz. Şerbet kaynayınca içine bir iki damla limon suyu sıkıyoruz ve 5-10 dakika daha kaynatıyoruz. Normalde kurabiyelerin soğuk, şerbetin ise ılık olarak dökülerek servis edilmesi söyleniyor; ancak ben ikisinin de soğuk olmasını bekledikten sonra döküyorum. Hadi afiyet olsun…

 

İlginizi Çekebilir

Şarkıcı Kalben uyuşturucu kullanıyor

Şarkıcı Kalben aslen nereli, Şarkıcı Kalben asıl adı soyadı ne yaşı kaç? Uyuşturucu kullanan şarkıcı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting