Ana Sayfa / Kadınca / Evlenme ehliyet belgesi alma

Evlenme ehliyet belgesi alma

Evlenmek için gerekli belgeler nereden nasıl alınır? Evlenme ehliyet belgesi alma yolları.

Evlenme ehliyet belgesi alma yolları. Evlilik için istenen belgeler. Nikah için evlendirme dairesinin istediği belgeler. Düğüne hazırlanan bir çiftler, nikah işlemleri gerekli evrakları araştırıyorlar. Nikah tarihi için çiftlerden bazı belgeler talep edilmektedir. Peki, Resmi nikah işlemleri için hangi evraklar gerekiyor? Nikah işlemleri başvurusu nasıl yapılır? İşte, nikah işlemleri için gerekli belgeler 2022..

Evlilik hazırlığında olan çiftler nikah işlemleri başvurusunu nasıl yapacaklarını ve evlilik için gerekli belgeleri nasıl temin edeceklerini merak ediyorlar. Evlilik için nikah başvurusu yapmak isteyen çiftler için evrak hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktaları ve başvuru akışını yazımızın içeriğinde özetledik.

Nikah işlemleri için gerekli belgeler başvuru yaptığınız belediyeye göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle evrakları hazırlamadan önce başvuru yaptığınız belediye ile iletişime geçerek evlilik için gerekli evrakları kontrol ettirmenizde fayda var. Nikah için hazırlanan evraklar 6 ay geçerlidir.

Nikah işlemleri için gerekli belgeler 2022

RESMİ NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKİYOR?

Nikah işlemleri için gerekli belgeler şöyle sıralanmıştı:

– Kimlik belgesi asılları ve fotokopileri

– Son altı ay içinde çekilmiş 6’şar adet vesikalık fotoğraf

– İlçe Emniyet Müdürlüğü veya e-Devlet sisteminden alınan nüfus kayıt örneği

– Muhtarlık ve e-Devlet sisteminden alınan ikametgah belgesi

– Evlenme beyannamesi

– Nüfur Müdürlüğü’nden alınan evlenme ehliyet belgesi

– Özel, Devlet veya Aile Hekimliği’nden alınan evlilik sağlık raporu

Nikah işlemleri için gerekli belgeler 2022

EVLENME EHLİYET BELGESİ NEDİR, NASIL ALINIR?

Evlilik başvurusunda bulunan çiftlerin toplaması gereken en önemli belgelerden birisi de evlenme ehliyet belgesidir. . Çiftin evlenmesini engelleyen bir durum olup olmadığı resmi olarak kontrol edilir. Çiftin yaşı ve medeni durumu resmi olarak doğrulanmalıdır. Bu belgede çiftlerin ad ve soyadları, anne ve baba adları, doğum tarihi, medeni durumu ve evliliğe engel teşkil etmeyen bilgiler yer almaktadır. Bu belge esas olarak yabancı uyruklu kişilerden istenmektedir.

olarak yabancılar tarafından istenmektedir. e-Devlet’te TC vatandaşı çiftler için nüfus cüzdanı kayıt örneği bulunmaktadır. Bu nedenle nüfus kayıt örneği, evlilik ehliyet belgesi yerini almaktadır. Elektronik kayıt formu olmayanlar bu belgeyi Nüfus Müdürlüğü’nden alabilirler.

İlginizi Çekebilir

Ardahan Öztoprak kadın oldu

Cinsiyet değiştiren Ardahan Öztoprak, Ayda ismini aldı. Çiçek Dilligil’in 27 yaşındaki oğlu kadın oldu. Ünlü …

Sınırsız Hosting