Ana Sayfa / Genel / EYT çıkıyor mu (Referandum öncesi torba yasa)
EYT ÇIKIYOR

EYT çıkıyor mu (Referandum öncesi torba yasa)

Son EYT beklentisi anayasa referandumu öncesi arttı. Erken emeklilik yeni torba yasada yerini alacak. AK Parti hükümeti referandum için emeklilikte yaşa takılanları da sevindirecek karar alıyor. Yeni EYT torba yasada yerini alacak ve yaklaşık 5 milyon kişi emekli olabilecek. Emeklilikte yaşa takılanların bekleyişi Nisan 2017 bitmeden sona erecek gibi görünüyor. Meclis yeni EYT’yi de torba yasaya ekliyor ve erken emekliliğin yolu bağkurlular gibi SGK’lılar için de açılıyor. 

SGK, son EYT düzenlemesi için artık olur verecek gibi görünüyor. Anayasa referandumunda eli güçlü sandığı gitmek isteyen AK Parti ve MHP emeklilikte yaşa takılanların sorunu için el uzatıyor ve EYT’nin çıkması için yeni torba yasayı hazırlıyor iddiası gündemde. Türkiye’de son EYT bekleyenlerin sayısı yaklaşık 5 milyon. Bu 5 milyon kişinin ailesi de düşünüldüğünde inanılmaz bir rakam ortala çıkıyor ve EYT çıkması durumunda bunların yüzde 90’ının EVET oyu vermesi muhtemel ve öyle söyleniyor.

EYT’YE “EVET’ oyu

Hükümet esnafından memuruna çiftçisinden işçisine güzellik yapmaya devam ediyor. bu kapsamda emeklilik bekleyenler de ki özellikle EYT’liler yeniden umutlandı. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın da EYT konsunda yumuşadığı Bakan Müezzinoğlu’nun ise Erdoğan’dan işaret beklediği belirtiliyor.

EYT YAŞ SINIRLAMASINA DÜZENLEME GELİYOR MU?

1999 yılı öncesi emeklilik bekleyenlere EYT deniyor ve bu kesim nisan 2017 Referandumu öncesi yasanın çıkacağından emin. Emeklilikte EYT yaşa takılanların mağduriyetini gidermek için erken emeklilik ile ilgili çalışmalar sürüyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için müjde gibi gelişmeler yaşanıyor. Bu konu ile ilgili her gün başka bir haber duyuluyor.Emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği Erken emeklilik yasasının ne zaman çıkacağı merak konusu olmaya başladı. Peki son gelişmeler nelerdir. Tüm detaylar haberimizde. Şu anki sisteme göre, primini dolduran bir emekli adayı, emeklilik yaşını beklemek zorunda. Bununla ilgili, şimdiye kadar 3 kıstas belirlenmişti. SSK’lı da 8 Eylül 1999’a kadar emeklilik için iki şart vardı. Prim günü ve yaşını tamamlayıp yine de borcu kalan Bağ-Kur mağdurları için bu borcun ödenmesine yönelik düzenleme yapılacak ve vatandaşlar kredi çekerek bu borcu kapatacak ve emekli olabilecek.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER

EYT’lilerin gözü kulağı Meclis’teki yeni torba yasada. MHP milletvemkillerinin anayasareferandumunda evet oyu istemek için EYT’yi beklediği konuşuluyor. Emeklilikte Yaşa Takılanların 2017 için umutlu olsa da, Naci Ağbal EYT için açıklama yapmadı. Emeklilikte yaşa takılanlara müjde yaş sınırlaması kalkıyor

Emekli olmak için sigortalılık süresini ve prim gün sayısını dolduranlar ama yaş bekleyenler dikkat! Gündemde hemen emekli olmanızı sağlayacak bir proje var.

EYT BAĞ-KUR’LULAR İÇİN YENİ DÜZENLEME GÜNDEMDE

Prim günü ve yaşını tamamlayıp yine de borcu kalan Bağ-Kur mağdurları için bu borcun ödenmesine yönelik düzenleme yapılacak ve vatandaşlar kredi çekerek bu borcu kapatacak ve emekli olabilecek. Üzerinde çalışmların devam ettiği yeni torba yasa da borçların yapılandırmasına yönelik yeni düzenlemeler olacak. Bu da yüzbinlerce vatandaşın emeklilik haklarını almaları demek. Özellikle Bağ-Kur’lu esnaflar emeklilik için tüm şartları yerine getirmesine rağmen borcu olduğu için emekli olamıyordu. Yeni yasa yüklü borçların faizlerini silip taksit imkanı getiriyor. Borcun tamamını ödeyip emekli olacaklar kredi alabilecek.
EMEKLİLİK TARİHİ HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Cinsiyetinizi seçiniz.

Açılan sayfada bulunan kutucuklardan ilkine doğum tarihinizi yazmalısınız.

Sigortaya başlama tarihinizi yazınız.

Bitiş tarihinizi yazınız.

Eğer çakışan tarihler varsa bu tarihler dikkate alınmayacaktır.

Ayrıca görevden ayrılıp tekrardan göreve başladıysanız ekle butonuna basarak bu tarihleri de eklemelisiniz.

Bütün bilgileri yazdıktan sonra emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz

Unutmamalısınız bu bilgiler resmi evrak niteliği taşımamaktadır, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır.

EYT NE, KİMLERE EYT DENİYOR VE EYT AÇILIMI

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR ŞARTLARI NEDİR

8 Eylül 1999 tarihinden önce işe başlayan kişiler normalde yaş şartı olmaksızın, prim günü ve sigortalılık süresiyle emekli olacaklardı. Fakat DSP-ANAP-MHP hükümeti, hazırladığı sosyal güvenlik paketiyle prim gününün yanında yaş şartını da yeniden getirdi. ‘Yeniden’ diyoruz çünkü çok önceden beri uygulanan emeklilikte yaş koşulu, 1991’de Demirel Hükümeti tarafından kaldırılmış ve kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olabilir hale gelmişti. 30’lu ve 40’lı yaşlarda emeklilik hayali kuran çalışanlar için 8 Eylül 1999’da yapılan düzenleme şok etkisi yaptı. Örneğin 1974 doğumlu ve 1992’de çalışmaya başlayan bir bayan 2012 yılında emekli olabilecekken, yeni yasaya göre emeklilik tarihi 2023 yılına uzadı. Yani bu bayan işe girerken beklediği tarihten 11 yıl daha geç emekli olacak. İşte bu örneğimizdeki gibi yaklaşık beş milyon kişiye Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) diyoruz.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting