Ana Sayfa / Ekonomi / EYT Mart’a kaldı

EYT Mart’a kaldı

Meclis’in 28 Şubat’a kadar tatil olması sonrası EYT düzenlemesi de bahara kaldı. EYT’lilerin ilk maaşını ancak mayıs gibi alması bekleniyor. EYT için meclis beklenecek.

EYT ertelendi Meclis 28Şubat’ta toplanacak. EYT’liler Meclisten geçecek düzenleme sonrası ilk maaşlarını ise ancak Mayıs ayı gibi alabilecek o da yetişirse. EYT bir kez daha yalan odu. Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle pek çok programda da değişiklik gerçekleştirildi. Vatandaşların dört gözle beklediği EYT yasası da sekteye uğradı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama kapsamında çalışmaların 28 Şubat’a kadar ertelendiği duyuruldu. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Milyonlarca kişinin dört gözle beklediği EYT düzenlemesi hakkında açıklamalar yakından takip ediliyor. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 2 deprem Türkiye’yi en fazla yanına çevirdi. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından kurumlardaki işlerde bir sürü ertelendi. Asrın felaketi olarak nitelendiren deprem Meclis çalışmalarını da erteledi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama kapsamında Meclis çalışmalarının 28 Şubat’a kadar uzatıldığı bildirildi. İşte EYT düzenlemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

EYT YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Uzun süredir tartışmalara neden olan EYT düzenlemesi hakkında açıklamalar yakından takip ediliyor. Daha önce yapılan açıklamalarda EYT’lilerin ilk maaş ödemeleri için Mart ayı işaret edildi. Heyecanla düzenlemenin meclise gelmesini bekleyen Milyonlarca kişi yeni açıklama ile birlikte bir karamsarlığa düştü. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Meclis faaliyetleri de 6 Şubat’tan 20 Şubat’a ertelendi. EYT düzenlemesinin bugün meclise gelmesi beklenirken yeni kararlar da merak ediliyor.

para-eyt.jpg

Geçtiğimiz süreçte iktidar kanadından yapılan açıklama ile birlikte EYT’lilerin en geç Mart ayında ilk ödemeleri alacakları vurgulanmıştı. Ancak ertelenen çalışmalar nedeniyle görüşmelerin 28 Şubat 2023 tarihinde meclis gündeminde yer alması bekleniyor. Görüşmelerin 28 Şubat’ta gerçekleşmesi durumunda ise EYT’liler ilk maaş ödemelerine Mayıs ayında alabilecek.

mustafa-elitas-aciklama.jpg

2023 yılı ile birlikte heyecanlanan EYT’liler uzun süredir emekli olmanın hayalini kuruyor. Sürecin her geçen gün uzaması vatandaşları da karamsarlığa iterken ne zaman emekli olacağız? sorusunun yanıtı da araştırılmaya devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT düzenlemesi hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda detayları açıklayan Elitaş şu ifadeleri kullandı:
“Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiyem.”

İlginizi Çekebilir

Bedelli askerlik 219 bin lira oluyor

Yeni bedelli askerlik fiyatı. 2024 ikinci yarısı bedelli askerlik fiyatı. parayla askerlik yapacaklara yeni şok …

Sınırsız Hosting