Ana Sayfa / Sağlık / Jimmy Carter huzurevine yatırılıyor

Jimmy Carter huzurevine yatırılıyor

Amerika’nın yaşayan en eski başkanı Jimmy Carter bakım evine yatırılıyor. Jimmy Carter 98 yaşında. Jimmy Carter başkanlığı döneminde dünya tam bir kaos içine girmişti.  ABD’nin hayattaki en yaşlı başkanı olan 98 yaşındaki Jimmy Carter, geri kalan ömrünü bir bakım merkezinde geçirecek. Carter, karaciğerine ve beynine yayılan bir melanom da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarından muzdaripti. Ölümcül hastalığı olan hastalar, daha fazla tıbbi tedavi görmek yerine bakım evini tercih edebiliyor.

ABD’de yaşayan en eski ABD başkanı Jimmy Carter ölümü beklemek için bakım evine alınıyor. Doktorların umudunu kestiği 98 yaşındaki Carter, huzurevinde ölümü bekleyecek acılar içinde. ABD’nin 39’uncu başkanı 98 yaşındaki Jimmy Carter’ın, yaşamını bir bakım merkezinde sürdüreceği belirtildi. The Guardian’da yer alan habere göre, Carter Merkezi’nden yapılan açıklamada 98 yaşındaki eski ABD Başkanı Jimmy Carter’ın art arda gelen hastane ziyaretlerinin ardından hayatının kalanını bir bakım merkezinde sürdürmeye karar verdiği belirtildi. Carter Merkezi, Jimmy Carter’ın ailesi ve doktorlarının bu kararı desteklediğini aktarırken Carter ailesinin bu süreçte gizlilik talep ettiğini belirtti.

Demokrat Başkan Carter, ABD tarihinin en uzun yaşayan başkanı olmuştu. 39’uncu ABD Başkanı Carter, 1977-1981 yılları arasında görevini sürdürmüştü. Carter’ın görevi süresi İran rehin krizi sırasında Cumhuriyetçi Ronald Reagan’ın seçimleri kazanması sonucu sona ermişti. Carter, 2002 yılında uluslararası krizlere barışçıl çözümler bulmak için yaptığı çalışmalar nedeniyle Nobel Barış Ödülü’nün sahibi olmuştu. Carter, karaciğerine ve beynine yayılan bir melanom da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarından muzdaripti. Ölümcül hastalığı olan hastalar, daha fazla tıbbi tedavi görmek yerine bakım evini tercih edebiliyor.

JİMMY CARTER ÖLMEK İÇİN DUA EDİYOR

Bu konuda öncelik daha fazla tedavi almak değil, hastanın yaşamının sonuna doğru konfor sağlamak oluyor. Carter yıllarının doruk noktası, 1978’de Mısır’ın İsrail devletini resmen tanıdığı Camp David Anlaşmalarının imzalanmasıydı. Ayrıca Panama Kanalı’nın kontrolünü Panama’ya iade eden bir anlaşma imzaladı. Ancak 1979’da İran’ın son Şahı da devrildi ve sonrasında 66 Amerikalı Tahran’da rehin alındı. Carter buna tepki olarak İran’la diplomatik ilişkileri kesti ve bir ticaret ambargosu getirdi. Ancak halk onun yeterince sert davrandığına inanmadı ve ABD’li rehineler 444 gün boyunca tutulduğu için popülaritesi düştü. Rehineleri kurtarma girişimi başarısız olduktan ve sekiz ABD askeri mensubu öldürüldükten sonra, halk desteği iyice azaldı. İran daha sonra rehinelerin serbest bırakılmasını Ronald Reagan yemin edene kadar erteledi.2002’de Nobel Barış Ödülü’nü kazanarak insan haklarını geliştirme konusundaki çalışmaları nedeniyle uluslararası bir ün kazandı. Nelson Mandela ile birlikte kendilerini barış ve insan hakları üzerinde çalışmaya adamış bir grup küresel lider olan The Elders’ı kurdu. Ayrıca, 90’lı yaşlarının başına kadar, yoğun bir şekilde seyahat etti ve Habitat for Humanity adlı hayır kurumuyla ev inşa etmek için yıllık gezilere katıldı.

İlginizi Çekebilir

Elektronik sigarada uranyum ve kurşun bulundu

Elektronik sigara içenlerde kurşun ve uranyum izine rastlandı. Elektronik sigaralarda çok büyük tehlike. Sigara ve …

Sınırsız Hosting