Ana Sayfa / Kime Ait / F1 en pahalı araç ve fiyatı

F1 en pahalı araç ve fiyatı

Formula 1’deki en pahalı araç ve özellikleri. En pahalı F1 aracı kimin? Efsanevi pilot Michael Schumacher’in, 2003 yılında kullandığı Formula 1 aracı açık arttırmada rekor bir fiyata satılarak tüm zamanların en değerli modern F1 aracı oldu. 7 kez dünya şampiyonunun aracının “tamamen çalışır” bir şekilde satıldığı iddia edilirken kırılan bu yeni rekor ise hem Schumacher fanlarını hem de Tifosi’yi oldukça mutlu etti.

Dünyanın en pahalı Formula 1 aracı satıldı. F1 tarihinin en pahalı yarış arabası. Michael Schumacher Ferrari F2003’ü, çıkartıldığı açık arttırmada rekor fiyata satılarak tüm zamanların en pahalı Formula 1 aracı rekorunu kırdı.

Cenevre’deki Sotherby müzayedesine çıkan F2003, modern çağda satılmış olan en pahalı F1 aracı unvanını elde etti. 9 milyon pounddan açılan o müzayedede ise beklenilenden çok daha fazla bir kalabalık mevcuttu.

TAMAMEN ÇALIŞABİLİR ARACI BİZZAT OĞLU TEST ETTİ

Özellikle motor sporları taraftarları için can alıcı olan nokta ise bu Schumacher’in F2003’ünün tamamen çalışabilir durumda olması yer alıyor. Aracı tamamen çalışır bir şekilde sunmak isteyen Ferrari’nin sıkı bir çalışma gerçekleştirdiği belirtilirken Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher’in ise aracı Fiorano’da piste çıkarıp test ettiği iddia ediliyor.

michael-schumacher-ferrari-f2003.jpgschumacherin-araci-rekor-fiyata-satildi.jpg

275 MİLYON TÜRK LİRASINA SATILDI

Schumacher’in 6. dünya şampiyonluğunu kazandığı 229 şasi kodlu F2003-GA, 14.8 milyon dolardan kendisine alıcı buldu fakat son işlemlerle beraber bu rakamın 15’i bulması bekleniyor. Öte yandan, bu değer ise yaklaşık olarak 275 milyon Türk lirasına denk geliyor.

2003 sezonunda 16 yarışta 5 pole pozisyonu ve 6 yarış kazanan o araç ise yeni bir rekora daha sahip oldu. V10 motorlu F2003-GA ise tüm bu başarılarının yanında tamamen sürülebilir olması ile birçok kişinin tahminine göre gün geçtikçe daha da değerlenecek.

İlginizi Çekebilir

Pegasus 1 Euro uçak bileti satışı

Pegasus Hava Yolları, 1 Euro’ya uçak bileti satışı kampanyası geçerli olduğu tarihler. 1 Euro’ya uça …

Sınırsız Hosting