Ana Sayfa / Manşet / Fener Süper Kupa’da GS’nin rakibi oldu

Fener Süper Kupa’da GS’nin rakibi oldu

Fenerbahçe 9 yıl aradan sonra Ziraat Türkiye Kupasını alarak süper kupada Galatasaray’ın rakibi oldu. 2013-14’teki Süper Lig şampiyonluğundan sonra herhangi bir kupa kazanamayan Fenerbahçe’nin 9 yıllık hasreti dindi. İzmir’deki Ziraat Türkiye Kupası finalinde Batshuayi’nin golleriyle Başakşehir’i 2-0’lık skorla mağlup eden Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

Süper kupa Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanacak. Ziraat Türkiye kupasını Fenerbahçe aldı 2022-2023 sezonunda. İzmir Gürsel Aksel Stadı’nda Fenerbahçe ile Başakşehir Ziraat Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda Batshuayi’nin ayağından bulduğu gollerle 2-0’lık skorla kupaya uzandı.

Fenerbahçe, maçın ilk dakikasında Michy Batshuayi’nin golüyle öne geçti. Arda Güler’in ince pasıyla savunmanın arkasına sarkan Belçikalı forvet, kaleciyi çalımlayıp topu ağlarla buluşturdu.

Sarı-Lacivertliler, 29’uncu dakikada Michy Batshuayi’nin golüyle skoru 2-0’a getirdi. İlk yarım saatte baskılı oynayan Fenerbahçe, farkı açacak pozisyonlardan da yararlanamadı.

Son Dakika: Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i 2-0 mağlup eden Fenerbahçe, 9 yıllık kupa hasretine son verdi

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 34’te Biglia, Caner Erkin ve Serdar Güler’i oyundan çıkardı. Karzev, Lima ve Januzah sahaya girdi.

Başakşehir’de 67’nci dakikada Adnan Januzaj topu ağlarla buluşturdu. Ancak Keny’nin İrfan Can Eğribayat’a faul yaptığı gerekçesiyle gol iptal edildi. Bu pozisyon çok tartışıldı. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve kupaya Fenerbahçe uzandı.

2013-14’teki Süper Lig şampiyonluğundan bu yana herhangi bir kupa kazanamayan Fenerbahçe’nin 9 yıllık hasreti de 2022-23 sezonunda dinmiş oldu. Süper Lig’de şampiyonluğu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak hem kupa özlemini bitirdi hem de taraftarını teselli etti.

Sarı-Lacivertliler böylece Ziraat Türkiye Kupası’nda 7’nci kez zafer yaşadı. Fenerbahçe bu kupayı 1967-68, 1973-74, 1978-79, 1982-83, 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında kazanmıştı. Sarı-Lacivertliler’in Ziraat Türkiye Kupası’ndaki 10 yılık özlemi de son buldu.

2018’de Fenerbahçe’de başkan seçilen Ali Koç, 5 yıllık görev süresinde futbol branşında ilk kez kupa sevinci yaşadı.

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Sınırsız Hosting