Ana Sayfa / Manşet / Feyzioğlu Saray’daki açılışa katılıyor

Feyzioğlu Saray’daki açılışa katılıyor

Adli yıl açılış törenine TBB Başkanı Metin Feyzioğlu katılacağını açıkladı külliye’de olacağını söyledi. Türkiye barolar Birliği Başkanı metin Feyzioğlu Saray’da yapılacak olan adli yıl açılış törenine hem katılacak hem de konuşma yapacak. Külliye’deki adli yıl açılış törenine katılmayacak olan barolar da belli oldu. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 11 baronun ‘Yargı bağımsızlığını zedeler’ diye protesto ettiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan adli yıl açılış törenine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun katılacağı ve bir de konuşma yapacağı açıklandı.

Türkiye Baralor Birliği’nde külliye’deki adli yıl açılış töreni çatlağı giderek büyüyor. Birçok il barosu törene katılmayacağını açıklarken TBB Başkanı Feyzioğlu Saray’a çıkacağını ve bir de konuşma yapacağını açıkladı. Barolarda ise Feyzioğlu’nun kendilerini temsil etmediği yönündeki inanç giderek derinleşiyor.

KÜLLİYE’DE 2 EYLÜL ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ

2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek adli yıl açılış töreni için Yargıtay tarafından barolara yapılan daveti, İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere 11 baro reddetmişti.

FEYZİOĞLU KATILACAĞINI AÇIKLADI

Kararı merakla beklenen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 2 Eylül’de Külliye’deki törende olacağı açıklandı. Sözcü’ye konuşan TBB yetkilileri; Metin Feyzioğlu’nun törene katılacağını ayrıca Yargıtay Başkanı’ndan sonra savunmanın diğer ayağı olarak yargı konuları ile ilgili bir konuşma yapıp önerilerde bulunacağını bildirdiler. TBB yetkilileri, Sözcü’nün sorusu üzerine “Yapılan kanun değişikliği ile Barolar Birliği Başkanı’nın konuşması kaldırılmıştı. 2 yıl aradan sonra aynı gelenek yeniden başlatılmış olacak. Bizim için önemli bir gelişme” dediler.

‘FEYZİOĞLU İÇİN’ KALDIRILMIŞTI

2014 yılındaki Danıştay töreninde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, ayağa kalkarak sert tepki göstermiş, uzun süre konuşulan bu ‘tartışmanın’ ardından, TBB Başkanlarının konuşması; Danıştay, Adli Yıl Açılışı gibi törenlerden çıkarılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Trafik cezaları katlandı

Trafik cezaları katlandı, ceza yiyen sürücü sayısı iki katına çıktı. Devletin en büyük gelir kalemi …

Sınırsız Hosting