Ana Sayfa / Manşet / Filenin Sultanları finalde

Filenin Sultanları finalde

Avrupa şampiyonasında Filenin Sultanları İtalya’yı yenerek finale yükseldi. Filenin sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İtalya’yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Kadın milli takımımız geçtiğimiz ay da Milletler Ligi’nde şampiyon olarak bir ilki başarmıştı.

Filenin Sultanları İtalya’yı yenere finale yükseldi. Son dakika gelişmesine göre, Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nın heyecan dolu yarı finalinde İtalya ile karşılaştı ve nefes kesen bir mücadeleye imza attı. Türk voleybolunun gururu olarak bilinen milli takım, büyük bir coşku ve azimle mücadele etti.

VARGAS YARI FİNALE DAMGA VURDU

Maç boyunca her iki takım da olağanüstü bir performans sergilerken, Türkiye’nin genç yeteneği Melisa Vargas’ın etkili oyunu, millilerin büyük bir avantaj elde etmesini sağladı. Rakiplerine karşı üstün bir performans gösteren milli takım, setlerde 3-2’lik skorla galip gelerek finale yükseldi.

Bu zafer, Türk sporunun önemli bir başarısı olarak kayda geçerken, milli voleybol takımı oyuncuları ve teknik ekibi büyük bir gurur yaşadı. Türkiye, bu önemli şampiyonada ülkesini en iyi şekilde temsil ederek finallere yükselmenin mutluluğunu yaşadı.

Şimdi Türkiye Kadın Voleybol Takımı, finaldeki rakiplerini bekleyecek ve Avrupa Şampiyonası’nın zirvesinde yer almak için mücadele edecek. Bu büyük başarı, sporseverlerin ve ülkenin tüm vatandaşlarının gurur kaynağı oldu. Milli takımı tebrik ediyor ve finallerde başarılar diliyoruz.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Paleis 12 Salonu’nda oynan maçta milliler 3-2 kazanarak adını finale yazdırdı.

İlk seti 18-25 kaybeden Filenin Sultanları, ikinci seti 25-23 önde kapatarak seriyi eşitledi. İtalyanlar üçüncü sette 15-25 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü sette müthiş bir geri dönüşe imza atan milliler 25-22 kazanarak setlerde durumu 2-2 yaptı. Final setinde müthiş bir oyun ortaya koyan ay yıldızlılar

7’DE 7 YAPARAK GELDİK
Almanya’da oynadığı C Grubu maçlarının 5’ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran “Filenin Sultanları”, bu turda ise ev sahibi Belçika’yı yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Şampiyonanın çeyrek final mücadelesinde Polonya’yı da set vermeden mağlup eden ve 7’de 7 yapan milli takım, 9 maçlık şampiyonluk serisinin 8’inci maçında yarı finalde İtalya’ya rakip oldu.

Organizasyonda 3 Eylül Pazar günü yapılacak final karşılaşmalarına Brüksel ev sahipliği yapıyor.

ÖNCEKİ 2 MAÇTA YENMİŞTİK
Sonuncusu 2021’de olmak üzere tarihinde 3 kez Avrupa şampiyonu olan İtalya, yarı finale set dahi vermeden 7 maçını da kazanarak geldi. İtalya, grup maçlarının yanı sıra son 16’da İspanya’yı, çeyrek finalde ise Fransa’yı 3-0’la geçti.

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting