Ana Sayfa / Spor / Furkan Akar neci, nereli ve kim?

Furkan Akar neci, nereli ve kim?

Milil kayakçı Furkan Akar aslen nereli, yaşı, hangi okul mezunu ve dereceleri. Furkan Akar, madalya kazandı Avrupa’da.

Furkan Akar nereli, neci ve kmim merak ediliyor. Milli sporcu Furkan Akar, Polonya’nın Gdansk şehrinde düzenlenen 2023 Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası’nda 1000 metre finalinde üçüncü olarak organizasyon tarihinde madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Polonya’nın Gdansk şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası’nda 1000 metre final yarışında Milli sporcu Furkan Akar, Avrupa üçüncüsü oldu.

Akar, 1000 metre finalinde 1.37.780’lik derecesiyle Avrupa 3’ncüsü olarak Türkiye’ye bu alanda ilk madalyasını kazandırdı.

Final yarışını Belçika’dan Stijn Desmet 1.27.652’lik derecesiyle birinci, Hollanda’dan Jens van ‘t Wout ise 1.27.785’lik derecesiyle ikinci sırada bitirdi.

FURKAN AKAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

6 Mart 2002’de Erzurum’da dünyaya gelen Furkan Akar, 2022 yılı itibari ile 20 yaşındadır. Türkiye’nin Beijing Olimpiyat Oyunları kafilesindeki en genç sporcuları arasında yer alan Akar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün lisanslı sporcusudur.

Furkan Akar, Kısa Mesafe Sürat Pateni kategorisinde yarışmaktadır ve Akar’ı bu spor dalına yönlendiren kişi abisidir. Küçük yaşlarda abisinin antrenmanlarını seyrettiğini söyleyen genç sporcu, 9 yaşından itibaren kayak sporuna ilgi duymakta ve yaklaşık 11 yıldır bu kategoride çalışmalarını sürdürmektedir. Kısa Mesafe yarışlarında çeşitli ülkelerde oynayarak, spor hayatına devam etmektedir.

20 YAŞINDA TARİHE GEÇTİ

Furkan Akar, günde iki farklı antrenmandan geçtiğini belirterek sabah ve akşam totalde 5 saat çalıştığını söylemektedir; kendi alanında madalya kazanma başarısını göstermiştir.

Furkan Akar, Kısa Mesafe Sürat Pateni dalında Olimpiyat bileti alan ilk Milli sporcu olmuş; Çin’deki başarısından bağımsız olarak Türkiye tarihine geçmiştir.

HEDEFİ MADALYA ALMAK

1 hafta önce Çin’in başkentine giden Furkan Akar’ı ailesi ve antrenörleri yolcu etti.  Akar’ın sevdikleri, kendisinden madalya beklediklerini ve ülkeye başarılarla dönmesine dair umutlu olduklarını açıkladı. Furkan Akar da verdiği röportajda kürsüde yer almak istediğini ve madalya almak istediğini belirtmişti.

İlginizi Çekebilir

Lukaku Fenerbahçe yolunda

Fenerbahçe Belçikalı futbol yıldızı Lukaku transferi için harekete geçti. aziz yıldırım şampiyonlar ligi takımı kurmak …

Sınırsız Hosting