Ana Sayfa / Kime Ait / Google’da eylem günü

Google’da eylem günü

Dünyanın en büyük arama motoru Google iş bırakma eylemi ile gündemde. Google kadın çalışanları ve taciz ile istismar haberleri sık sık medyada yer alıyordu. Google çalışanları, şirketin kadın meslektaşlarına muamelesini protesto için bugün dünya genelinde iş bırakma eylemine gidiyor.

Google ve kadın çalışanlar yine dünyada haber oldu. Google çalışanlarının iş bırakma eylemi dünyada milyarlarca insanı etkileyecek cinsten ve örnek olacak yönde. Google, cinsel taciz iddiaları nedeniyle son iki yılda 48 çalışanının işine son verdiğini duyurmuştu. Google çalışanları bugün cinsel tacizler nedeniyle dünya çapında iş bırakma eylemi yapacak. Çalışanlar, şirketin cinsel taciz iddialarını ele alış biçimini değiştirmesini, dava açma haklarını engelleyebilecek “zorunlu hakemlik” uygulamasına son verilmesini talep ediyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Google CEO’su Sundar Pichai, personelin eylem yapma hakkını desteklediğini söyledi.

Pichai çalışanlara gönderdiği elektronik postada, “Bir çoğunuzun hissettiği öfke ve düş kırıklığını anlıyorum. Bunu ben de hissediyorum. Toplumumuzda ve Google’da uzun bir zamandır devam eden bu meselede ilerleme kaydedilmesi için çaba harcayacağım” dedi.

Geçen hafta, hakkında cinsel taciz iddiaları bulunan üst düzey bir yöneticinin şirketten ayrılırken, 90 milyon dolar tazminat alması büyük öfkeye neden olmuştu.

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Sınırsız Hosting