Ana Sayfa / Ekonomi / Gram altın son fiyat

Gram altın son fiyat

Gram altın ne kadar oldu, son gram altın fiyatı. 23 Haziran altın fiyatları., gram altın kaç para oldu yüzde kaç yükseldi sorusu. Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası doların 24.50’yi görmesiyle gram altın 1.518 lirayla yeni tarihi zirvesine çıktı

Bugün gram altın kaç para oldu 23 Haziran. Cuma gram altın ve altın fiyatları, altında yeni rekor. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre PPK politika faizini 650 baz puanlık artırımla yüzde 15’e yükseltti.

Faiz kararı öncesi 23.54 liradan işlem gören dolar karar sonrasında 24.50 lirayı gördü. Bu esnada gram altın 1460 liradan 1518 liraya kadar yükseldi ve yeni tarihi zirvesini gördü.

ONS FİYATINDA GERİLEME

Gram altındaki hareket tamamen kur kaynaklı yaşandı. Altının ons fiyatı bugün yüzde 0.45’lik düşüşle 1.923 dolara çekildi.

Ons fiyatındaki hafif gerilemede Fed Başkanı Jerome Powell’ın ‘şahin’ kabul edilen açıklamaları etkili oldu. Powell dün ABD Kongresinde yaptığı sunumda “Sene sonuna kadar iki faiz artışı oldukça iyi bir tahmin gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Analistler teknik açıdan altının ons fiyatında 1.920 ve 1.910 doların destek olarak öne çıktığını aktaran analistler, 1.940 ve 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Göbekle gelen servet

Yasin cengiz, göbeğini sallayarak servet sahibi oldu. sosyal medya fenomeni Yasin cengiz bir göbek sallama …

Sınırsız Hosting