Ana Sayfa / Spor / Panathinaikos Ergin Ataman ile anlaştı

Panathinaikos Ergin Ataman ile anlaştı

Ergin Ataman tarihte ilk kez bir Yunan takımını çalıştıracak Türk antrenör oldu. Ergin Ataman Panathinaikos basketbol takımını yeni koçu oldu.

Ergin Ataman Yunanbasketbol takımını çalıştıracak 2 yıllık imza attı. Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes’e veda eden başarılı antrenör Ergin Ataman, basketbol tarihine geçen bir anlaşmaya imza attı.

Türkiye Basketbol Süper Ligi 2022-2023 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Anadolu Efes’ten ayrılan başantrenör Ergin Ataman, Türk basketbol tarihine geçen bir anlaşmaya imza attı.

Anadolu Efes ile yollarını ayıran Ergin Ataman’ın yeni adresi belli oldu. Tecrübeli koç, tarihi bir anlaşmaya imza atarak bir ilki başardı.

Anadolu Efes ile yollarını ayıran Ergin Ataman’ın yeni adresi belli oldu. Tecrübeli koç Yunan ekibi Panathinaikos ile 2 yıllık anlaşmaya varırken, bu imzayla birlikte basketbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

İmza sonrası açıklamalarda bulunan Ergin Ataman, “Panathinaikos, Avrupa’nın en büyük takımlarından biri ve şimdi başarılı yıllara dönme zamanı. Winner bir antrenörüm, son dört sezonda Avrupa basketbolunda büyük başarılar elde ettim. Şimdi bunları Panathinaikos ile tekrar edeceğim konusunda iyimserim.” dedi.

TARİHTE BİR İLK
Bu imzayla birlikte basketbol tarihinde de bir ilk yaşandı. Tarihte ilk kez bir Türk koç, bir Yunan ekibinin başına geçti.

İlginizi Çekebilir

Süheyl Batum GS başkanı olabilir

Galatasaray Başkanlığı’na aday olan Prof. Dr. Süheyl Batum taraftarları heyecanlandırdı. GS’liler Dursun Özbek yerine Süheyl …

Sınırsız Hosting