Ana Sayfa / Kadınca / Gümeli şelalesi nerede (Zonguldak şelaleler)

Gümeli şelalesi nerede (Zonguldak şelaleler)

Gümeli Şelalesine gidiş Zonguldak’ta. Zonguldak’ta şelaleleriyle ünlü belde Gümeli şelalesi ve özellikleri Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaylalar ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Gümeli beldesinde yaklaşık 30 metre yükseklikten akan yeni bir şelale keşfedildi. Gümeli şelalesinin Zonguldak’ta bulunan en büyük şelale olduğu ifade edildi.

Gümeli Şelalesi Zonguldak Alaplı’da. Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesine 20 kilometre mesafede ormanlık alan içerisinde ve yaklaşık 30 metre yüksekten akan yeni bir şelale keşfedildi. Her yıl 5 ila 10 bin arasında turist ağırlayan Gümeli beldesi, yaylaları ve ormanlardaki güzelliklerine yeni keşfedilen şelalelerin de ayrı bir güzellik katarak turistlerin gözdesi haline gelmesi bekleniyor.

Alaplı ilçesi Gümeli beldesinin ayrı bir doğal güzelliğe sahip olduğunu belirten turizm rehberi Ekrem Zaman, keşfedilen şelalenin dere yatağının en büyük şelalesi olduğunu söyledi. Zaman, “Alaplı ilçemizin muhteşem bir doğası var ama Gümeli bölgesi ayrı bir doğal güzelliğe sahip. Porsuk ağaçlarımız var 4 bin 120 yaşında, yaylalarımız var. Doğası kadar değerli insanları var. Bu bölgeye ilk defa geliyoruz ve bugüne kadar hiçbir basın mensubu buraya gelmemişti. İhlas Haber Ajansı’na bu anlamada teşekkür ederiz. Burada gördüğünüz şelaleler, dere yatağının en büyük şelalesi, hatta bu şelalenin üst kısmında 5-6 metrelik sekler halinde şelaleler devam ediyor. Yukarıya geç saat olması sebebiyle çıkma şansımız yok. Yukarı çıkmak ve oradan aşağıya inmek gerçekten zor. Bölgemiz her anlamda gerçekten muhteşem güzelliklere sahip. Bugüne kadar hep Güneşli şelalesi, Kayalıdere şelalesinden bahsediliyordu ama Ereğli bölgesinin bana göre en güzel şelalesi burası” dedi.

Gümeli beldesinde turizm tesisi işleten Veli Çakır ise Gümeli’nin turizm açısından çok büyük potansiyele sahip olduğunu ancak ulaşım noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Devlet büyüklerinden ulaşım konusunda yardım isteyen Çakır, uzak olmasına rağmen kendilerine sesine kulak veren İhlas Haber Ajansı’na da teşekkür etti. Çakır konuşmasında, “Buradaki doğal güzelliklerden halkın bir şekilde bilmesinde fayda olur. Bacaklı yaylamız, Bölüklü yaylamız, Yıkılak yaylamız var, bunların hepsi ayrı bir doğa harikası. Derelerimizde orijinal kırmızı benekli balıklarımız var. Doğayı sizlerde keşfettiniz, hiçbir yeri tahrip olmamış, nasıl oluşmuş ise o haliyle duruyorlar. 4 bin 200 yaşında ağaçlarımıza, yaylalarımız geliyorlar. Yaylalarımızda konaklayabiliyorlar, öğle yemeği, akşam yemeği veriyoruz. Gelen misafirlerimize bin 637 rakamında kahvaltısını, yemeğini, çayını, mangalını sınırsız veriyoruz. İstek ne ise ona göre cevap vermeye çalışıyoruz. Sadece bize ulaşım, yol konusunda yardımcı olsalar, biz geri kalanları kendimiz halledebiliriz. Biz elimizden gelen her şeyi yapar ve yardımcı oluruz. Ben kendi şahsım adına söylüyorum 10 bin insanın ağırlayabilirim yılda. Şu ana kadar 500 kişiye ulaştık. Yıllık 5 bin ile 6 bin arasında ziyaretçimiz oluyor. Gelir elde ediliyor, şehirleşme duracak. Gümeli beldemizde yumurtası, yoğurdu verecekler, seracılığa yönelecekler. İnsanlar köyden, özünden kopmayacak. Her şey doğal. Bize devlet büyüklerimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Beldemiz olarak elimizden geliyorsa devletimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Doktor İdil Bilgen göreve başlamadı

Türkiye güzeli seçilen İdil Birgen doktor olarak atandığı ilçeye gitmedi. Doktor Türkiye güzeli podyumları seçti. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting