Ana Sayfa / Gündem / Güneş depremi sırrı

Güneş depremi sırrı

Güneş depremlerinin sırrı açıklandı. Bildiğiniz tüm güneş haberlerini unutun. Güneş’teki dev patlamalar bakın aslanda neyin habercisi ve nedeni ne çok ilginç. NASA, Güneş depremleri üzerine yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. NASA’nın bulgularına göre, bu depremler sanılanın aksine Güneş’in yüzeyinde meydana gelmiyor.

Güneş sıvı mı, katı mı? Güneş depremleri ve güneşteki dev patlamaların etkisi sırrı. Bilim insanları güneş ile ilgili tüm bilgileri güncelliyor, öğrendiğimiz her şey meğer gerçek değilmiş. İşte NASA’nın son güneş ile ilgili ve güneş depremleriyle ilgili çok önemli açıklaması. ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Güneş depremleri ile ilgili araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bilim dünyası uzun bir süredir Güneş depremlerinin manyetik kuvvetlerden veya ısınmış dış atmosferden kaynaklandığına inanıyordu.

Ancak NASA’nın Solar Dynamics Gözlemevi (SDO) gerçekleştirdiği son araştırma bu bilginin doğruluğunu tartışmaya açmış durumda.
SDO’nun heliosismik ve manyetik görüntüleyicisi, Güneş yüzeyindeki hareketliliği ölçtü ve ortaya çıkan dalgaların yüzeyden derinlerine doğru hareket etmediği belirledi.

Başka bir deyişle Güneş depremi sırasında dalgaların yıldızın derinliklerinden geldiği tespit edildi.

Söz konusu açıklamaya göre, dalgaların kaynağı yüzeyin yaklaşık bin 127 kilometre altında yatıyor.

GÜNEŞ PATLAMASI NEDİR?

Güneş püskürtüsü, Güneş’in gaz yuvarında (atmosfer) gerçekleşen şiddetli patlamalara verilen addır. Bu patlamalar milyarlarca megaton gücünde olup, genelde saatte 1.000.000 km/saat hızla hareket ederler. Güneş püskürtüsü nedeniyle Dünya atmosferine normalin üzerinde küçük dalga boylu radyasyon parçacıkları girer. Bu püskürtüler sonucunda yeryüzündeki iletişim ve güç ağları olumsuz yönde etkilenebilir.


GÜNEŞ PATLAMASI NASIL OLUR?

Güneş patlamaları, güneş atmosferinin bütün tabakalarını (fotosfer, korona ve kromosfer) etkiler, plazmayı onlarca milyon kelvine çıkarıp elektronları, protonları ve daha ağır iyonları neredeyse ışık hızıyla uzaya fırlatır. Ayrıca bütün elektromanyetik tayfa yayılmış radyasyon üretirler. Çoğu Güneş patlamaları, şiddetli manyetik alanların fotosfere girdiği Güneş lekeleri gibi aktif bölgelerde oluşur.

Güneş püskürtüleri magnetik birleşmelerden dolayı oluşurlar. İlk oluşum ise 1859 yılında gözlemlenmiştir.

2010, 2013 VE 2015’DE GÜNEŞ’TE DEVASA PATLAMA

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA),Güneş’in yüzeyinde 6 Aralık’ta gerçekleşen devasa patlamayı görüntüledi. NASA’ya bağlı Solar Dynamics Observatory (Güneş Dinamikleri Gözlemevi)’nin yakaladığı görüntü, alevden dev bir yılana benzetildi. Patlama nedeniyle açığa çıkan alevin 700 bin kilometre boyunca uzandığı, bunun da Dünya ve Ay arasındaki mesafenin yaklaşık iki katı olduğu açıklandı.

İlginizi Çekebilir

Muharrem Erkek tüm müdürleri görevden aldı

Çanakkale son dakika haberleri. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyedeki tüm müdürleri görevden aldı. Muharrem …

Sınırsız Hosting