Ana Sayfa / İlginç / Güneşte süpersonik patlama dünyayı etkileyecek

Güneşte süpersonik patlama dünyayı etkileyecek

Güneşte büyük patlama bekleniyor 2024 yılının ilk çeyreğinde. dünyadaki tüm elektronik aletler güneşteki süpersonik patlama ile bozulacak deniyor. Bilim insanları, 4 ay içinde Güneş’te yaşanacak süpersonik patlamaların dünyadaki tüm elektronik cihazları bozabileceği uyarısında bulundu…

Güneş patlaması 2024 tüm elektronik cihazlar bozulacak iddiası. Bilim insanları, 4 ay içinde Güneş’te yaşanacak süpersonik patlamaların dünyadaki tüm elektronik cihazları bozabileceği uyarısında bulundu…Bilim insanlarına göre 2023 yılında meydana gelen beklenmedik Güneş aktiviteleri, önümüzdeki süreçte tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir.Geride bırakmaya hazırlandığımız 2023, tüm insanlık için oldukça hareketli bir yıldı. Savaşlar ve doğal afetler 2023’ün dikkat çeken unsurları arasında. Ancak hareketli bir yıla yalnızca gezegenimiz sahne olmadı. Bu yıl, yaşamın asli kaynaklarından biri olan Güneş’te de bazıları beklenmedik pek çok gelişme yaşandı. Bilim insanlarının ifade ettiğine göre Güneş aktiviteleri, içerisinde bulunduğumuz yılda sıra dışı bir şekilde yoğunluk kazandı. Üstelik bu durum gelecek dönemde tüm insanlığın zorlu bir süreç yaşamasına neden olabilir

güneş

Gezegenimizin dört bir yanında sıcaklık rekorlarına, yıkıcı afetlere ve kanlı savaşlara tanık olduk. Kısacası 2023 hem Dünya hem de insanlık için pek de iyi geçmedi. Ancak tatsız olaylara sahne olan tek yer gezegenimiz değildi.

2023, yılı aynı zamanda beklenmedik Güneş aktiviteleri ile tarihe geçti

2023 yılında bazıları hiç de beklenmedik patlamalar, jeomanyetik fırtınalar, Güneş atımları ve Güneş rüzgarları meydana geldi. Öyle ki bu beklenmedik aktiviteler nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkede ilk kez kuzey ışıkları gözlendi. Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında hız kazanan bu aktiviteler bilim dünyasında dikkate değer bir şaşkınlık ve endişe yarattı.

Koronal delik olarak isimlendirilen bu dev karanlık bölge, ilk kez 2 Aralık’ta ortaya çıktı ve yalnızca 24 saat içerisinde 800 bin kilometre genişliğe ulaştı.

Üstelik uzmanlar, önümüzdeki günlerde bu hareketliliğin devam edeceğini örneğin Güneş patlamalarının birkaç yıl içerisinde zirve noktaya ulaşacağını dile getiriyor. Çünkü uzmanlara göre bu kıymetli yıldız, hareketli evrede. “Solar maksimum” olarak isimlendirilen bu evrede yıldızın yüzeyindeki lekeler, patlamalar ve manyetik değişiklikler, kısacası Güneş’teki tüm aktiviteler en üst düzeye çıkıyor.

Bilim insanlarına göre Solar maksimumun, 2025 yılında başlaması gerekiyordu

güneş

Ancak 2023 yılı, çok sayıda beklenmedik Güneş aktiviteleri ile hatırlanacak. Bu ise oldukça çarpıcı ve endişe verici bir gerçeğe işaret ediyor!

2023 yılında gerçekleşen sıra dışı Güneş aktiviteleri, önümüzdeki yıl hayatı felç edebilir!

güneş

Uzmanlara göre 2024 yılında tehlikeli Güneş rüzgarları ve jeomanyetik fırtınalarla karşı karşıya kalabiliriz

güneş

Güneş patlamaları ise küresel çapta elektrik kesintilerine neden olabilir

güneş

Buna bağlı olarak modern yaşamda önemli yer tutan çok sayıda cihaz devre dışı kalabilir. Bazı bilim insanları, Güneş’te yaşanması muhtemel süpersonik patlamaların gezegenimizin üzerinde devasa bir manyetik dalga oluşturabileceği düşüncesinde. Bu ise internetin, uçakların, finans sistemlerinin ve hatta kalp pillerinin dahi işlevsiz kalmasına, kısacası insan yaşamının son derece olumsuz bir şekilde etkilenmesine sebebiyet verebilir.

İlginizi Çekebilir

Tadilat yapılan evde hazine çıktı

Evini tadilata soktu hazine buldu. Defineyi evin içine gizlemişler. İngiltere’de bir çiftin yeni aldıkları evin …

Sınırsız Hosting