Ana Sayfa / Genel / Hac kura ertelendi

Hac kura ertelendi

2023 Hac kura ertelendi. 15 Şubat yapılacak olan Hac kurası  ileri bir tarihe ertelendi. Hac kuralarıyla ilgili tarih araştırması, binlerce hacı adayı tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Normal şartlarda 15 Şubat tarihinde çekilecek olan hac kuraları, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından ertelendi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklama sonrasında hac kuralarının ertelendiğini belirtti. Peki, 2023 hac kuraları ne zaman çekilecek?

Ertelenen Hac kuraları ne zaman çekilecek yeni Hac kura tarihi açılandı mı sorusu. Diyanet, 15 Şubat 2023 Hac kurasını ileri bir tarihe erteledi.

2023 hac kuraları ne zaman çekilecek, ertelendi mi? Diyanet'ten yeni açıklama - 1

Hac kuraları için tarih bilgisi sorgulanmaya devam ediyor. 2023 yılında hacca gitmek için bekleyen hacı adaylar, büyük bir heyecanla kuraların çekileceği tarihi bekliyor. Peki, hac kuraları ne zaman çekilecek?

2023 hac kuraları ne zaman çekilecek, ertelendi mi? Diyanet'ten yeni açıklama - 2

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla hac kuralarının ertelendiğini duyurdu.

Erbaş açıklamasında, “15 Şubat 2023 tarihinde yapılması planlanan 2023 yılı hac kurası, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle, ileri bir tarihe ertelenmiştir.” ifadelerine yer verdi.

Buna göre; 2023 hac kuraları yeni bir tarih belirlenene kadar ertelendi.

2023 hac kuraları ne zaman çekilecek, ertelendi mi? Diyanet'ten yeni açıklama - 3

Geçen yıl Covid-19 salgını kısıtlamaları kapsamında Türkiye’den sadece 37 bin 770 kişi hac ibadeti için kutsal topraklara gidebildi. Salgından kaynaklı kısıtlamaların kalkmasıyla bu yıl daha fazla kişi hacca gidebilecek.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklamayla birlikte bu yıl hacca gidecek kişiler için ayrılan kontenjanı duyurdu. Açıklamada, “Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız.” ifadelerine yer verildi.

2023 hac kuraları ne zaman çekilecek, ertelendi mi? Diyanet'ten yeni açıklama - 4

Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan’ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir.

Oda türüne göre ortalama oda fiyatları:

2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası

3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası

4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

İlginizi Çekebilir

Pedofililerin organı kesilecek

Kazakistan’dan tarihi adım. Sapık ve sapkınların cinsel organı kesilecek. Kazakistan’da “pedofililerin cinsel organı kesilme” yasası …

Sınırsız Hosting