Ana Sayfa / Yaşam / Halis Karataş nereli, yaşı, birincilik sayısı

Halis Karataş nereli, yaşı, birincilik sayısı

At yarışı oynayanlar ve at yarışı severlerin favori jokeyi olan Halis Karataş’ın yaşamı sinema filmi oldu. Jokey halis Karataş bugüne kadar kaç kez birinci oldu., kaç kez gazi kupasını kazandı ve aslen nereli merak ediliyor. Halis Karataş, 1972 yılında Sivas Gürün’de dünyaya geldi. 14 yaşında jokeylik için ilk adımı atan Halis Karataş, 6 kez Gazi Koşusu şampiyonluğu elde etmeyi de başardı. Halis Karataş hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz..

Jokeylerin kazancı nasıl en çok kazanan jokey hangisi gibi soruların tek cevabı vardır o da Jokey Halis Karataş’tır. Türkiye’de at yarışı denildiği zaman akıllara gelen ilk isimlerden olan Halis Karataş, 20 bini aşkın yarışa katılmasının yanı sıra 6 kez Gazi Koşusu şampiyonluğu elde etmeyi de başardı. Halis Karataş, at biniciliğine 14 yaşında başladı. Peki, kariyeri merak konusu olan Halis Karataş kimdir ve kaç yaşında?

HALİS KARATAŞ KİMDİR? HALİS KARATAŞ KAÇ YAŞINDA?

Ünlü jokey düzenlenen yarışlarda göstermiş olduğu başarılı performanslar ve aldığı birincilik ödülleri ile tanınıyor. 1972 yılında Sivas Gürün’de dünyaya gelen Halis Karataş, 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. Binicilik sektörüne girdikten bir süre sonra eski TJK başkanlarından Özdemir Atman’ın kızı Begüm Atman ile evlendi. Fakata 2014 yılında eşi Begüm Atman Karataş vefat etti. Azra ve Özdemir adında iki çocuğu bulunuyor.

Yarışseverler tarafından Sihirbaz lakabıyla tanınan Halis Karataş, 6 Ağuston 2016’ya kadar bindiği 21028 at ile 5740 birincilik kazandı. Kariyeri boyunca 6 Gazi Koşusu şampiyonluğu yaşadı. Kayın pederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak pist rekoru kırd

İlginizi Çekebilir

Yunus Emre Savaş öldü

Futbolcu Yunus Emre Savaş kazada öldü. Darıcaspor U-18 takımı futbolcusu Yunus Emre Savaş, 8 metrelik …

Sınırsız Hosting