Ana Sayfa / Kadınca / Hamilelik cetveli (gebelik hesap)

Hamilelik cetveli (gebelik hesap)

Meryem Z. Uşak’tan (29 yaşında hamile kalmayı düşünüyor, 8 aylık evli) sormuş, hamilelik hesaplama nasıl yapılır gebelik hesaplama cetveli nedir ne zaman doktora gitmek gerekir ve hamileliğin belli olmasından sonra gebelik cetveli nasıl tutulur diye.Anne ve babalar doğum öncesi bir yandan bebeklerinin hayallerini kurarken diğer yandan da hangi gün doğacağını merak ederler. Gebeliğin başladığı andan itibaren annelerin kafasında bir sürü sorular oluşmaya başlar. Bebeğin haftalık gelişimi, beslenmesi, bebeğin kaç haftalık olduğu gibi tüm konular günden güne artmaya başlar. Bu sorulardan en önemlilerinden biri de gebeliğin nasıl hesaplandığıdır. İşte gebelik haftasını hesaplamanıza yardımcı olacak gebelik hesaplama cetveli…

Hamileler için hafta hafta gebelik hesaplama cetveli haftalara göre hamileliğin seyri ve tüm merak edilenler. Anne adayı için bebeğin doğacağı gün o kadar önemlidir ki o gün için planlanan birçok hazırlık vardır. Anne ve bebek için hazırlanan hastane çantası, hastane odası, isteğe göre doğum fotoğrafları gibi hazırlıklar öncesinden yapılmaya başlanır. Gebelik, döllenme ve doğum arasındaki zaman dilimidir. Gebelik haftası bebeğin hafta hafta gelişimini gösteren bir süreçtir. Anne ve baba adayları için önemli olan gebelik haftası bebeğin doğacağı günü belirlemeye yardımcı olmaktadır. Hamilelik süresi ise 9 ay 10 gündür. Bu süre 40 haftaya denk gelmektedir. Gebelik hesaplama takvimine göre son adet tarihinin birinci günü gebeliğin ilk günü olarak öngörülür. İşte gebelik haftanızı hesaplamanıza yardımcı olacak gebelik hesaplama cetveli…

GEBELİK HAFTASI HEAPLAMA CETVELİ

1.ay 1-4 haftayı kapsar

2. ay 5-8 haftayı kapsar

3.ay 9-13 haftayı kapsar

4. ay 14-17 haftayı kapsar

5.ay 18-21 haftaları kapsar

6.ay 22-26 haftaları kapsar

7.ay 27-30 haftaları kapsar

8.ay 31-3 haftaları kapsar

9.ay 36-40 haftaları kapsar

Gebelik haftası hesaplanırken adet tarihinizin düzenli olması büyük önem taşır. Bu doğrultuda net olarak bebeğin doğacağı gün hesaplanabilir. Bazen bebeğiniz bir hafta önce veya bir hafta sonra doğabilir bu büyük olasılıkla adet tarihinizin hatalı olması ile olabilir. Gebelik başladığı andan itibaren doktorunuzun size vereceği tarihler arasında doğumun gerçekleşeceği gün belirlenir. Tüp bebeklerde bu durum biraz farklıdır doğumun olacağı güne doktor karar verecektir. Herhangi bir sorun teşkil etmedikçe normal doğum önerilecektir. Bazen bebeğinizin olması gerektiğinden daha iri olması, gebelik sürecinde bebeğinizin gelişimin durması gibi nedenler sezeryan doğuma itebilir.

İlginizi Çekebilir

Bülent Ersoy’un Süleyman Soylu vasiyeti

Bülent Ersoy vasiyetini açıkladı. Bülent Ersoy, eski içişleri bakanı Süleyman soylu için bakın neler dedi. …

Sınırsız Hosting