Ana Sayfa / Manşet / Hangi ilde kaç bina yıkıldı, yıkılacak

Hangi ilde kaç bina yıkıldı, yıkılacak

Deprem bölgelerinde toplam yıkılan bina sayısı, 10 ilde kaç bina yıkıldı il il yıkılan bina sayısı ve yıkılacak bina sayısı açıklandı.

Depremin vurduğu 10 ilde kaç bina yıkıldı hangi ilde kaç bina yıkıldı ve hangi ilde kaç bina yıkılacak bilgisi. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki depremin yıkım yaşattığı 11 ilde 4 milyon 371 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 188 binanın incelemesi tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, depremlerde 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kilis’te Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantının ardından hasar tespit çalışmaları ve yapılacak yeni konutlar hakkında bilgi verdi.

Bakan Kurum, depremden etkilenen bölgelerdeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin şunları söyledi; “Bugüne kadar 4 milyon 371 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 188 binanın incelemesi tamamlandı ve 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Kilisimizde de 1575 binada 2 bin 366 bağımsız bölümün yine yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitlerini yaptık.”

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting