Ana Sayfa / Kadınca / Hatice Karahan nereli, yaşı, neci
HATİCE KARAHAN

Hatice Karahan nereli, yaşı, neci

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ekonomi başdanışmanı olan Doç. Dr. Hatice Karahan memleketi, yaşı, alanı ve eğitimi merak ediliyordu açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaç başdanışmanı ve danışmanı bulunuyor sorusu da gündemde. Ancak biz Hatice Karahan kimdir bilgilerini bu makalemizde bilgikahini olarak vereceğiz. 

Doç. Dr. Hatice Karahan ekonomi başdanışman oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a. Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’den sonra Yenişafak Gazetesi yazarı Doç. Dr. Hatice Karahan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanı oldu.
TVNET’te yayınlanan Makroskop programında yorumculuk da yapan Karahan Boğaziçi Üniversitesi’ni bitirdi. Aynı üniversitede iktisat alanında yüksek lisans yapan Karahan 2006 yılında Ekonomi doktorasını tamamladığı Syracuse University’de ekonomi dersleri verdi ve Center for Policy Research bünyesinde araştırmacı olarak çalıştı.
TÜBİTAK‘a danışmanlık da yaptı

HATİCE KARAHAN KARİYERİ
Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ders verdi, TÜBİTAK’ta danışmanlık görevi üstlendi. 2014 yılında makroekonomi alanında doçentlik unvanı almaya hak kazandı. TİM, MÜSİAD, İSO ve DEİK gibi iş dünyasının çeşitli kuruluşlarına ekonomi danışmanlığı yapan Karahan, 2015 yılından bu yana İstanbul Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölümü’nün kurucu başkanlığını yapmakta.
Karahan ayrıca SETA’da ekonomi araştırmaları yürütmekte olup Yeni Şafak Gazetesi’nde düzenli olarak ekonomi yazıları kaleme alıyor ve TVNET’te yayınlanan Makroskop programında yorumculuk yapıyor.

İlginizi Çekebilir

Selahattin Demirtaş’ın Kobani davası cezası

Kobani davası Selahattin Demirtaş’a verilen ceza ne kadar oldu Kobani Davası en yüksek cezayı kim …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting