Ana Sayfa / Manşet / HDP, Cumhur İttifakı’nı hedef aldı

HDP, Cumhur İttifakı’nı hedef aldı

Kandil’deki terör örgütü elebaşısı Murat karayılan da HDP sözcüleri de yerel seçimlerde hedeflerinin Cumhur ittifakı olduğunu ortala koydu. Her ilçe için farklı taktik uyguladıklarını belirten Saruhan Oluç, HDP seçmeninin AK Parti-MHP’ye kaybettirmek istediğini söyledi.

Yerel seçimlerde HDP, batıda Cumhur İtitfakı’nı zayıflatmak için diğer partilere oy vereceklerini açıkladı. Aynı şekilde terör örgütü PKK’nın elebaşıları da AK Parti ve MHP’yi yıkmak için talimat verdi. HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partisinin seçim kapanyalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

“STRATEJİK OLARAK ADAY ÇIKARMADIĞIMIZ YERLER BELLİ”
HDP belediye başkanları aday listesine göre yaklaşık 50 kentte aday çıkarılmadı. Daha önceki yerel seçimlerde de parti teşkilatının güçlü olmadığı, seçmen tabanının zayıf olduğu birçok ilde aday çıkarmadıklarına dikkat çeken Oluç, “Bizim bilerek, stratejimiz gereği aday çıkarmadığımız yerlerin sayısı belli. Bunlar Adıyaman, Urfa, Hatay, Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Aydın, Ankara, Bursa ve İstanbul” dedi.

“MESAJ NET ANLAŞILMIŞ”
Aday çıkarmama kararının tabanda olumlu karşılık bulduğunu anlatan Oluç, İstanbul’da katıldığı toplantılardaki izlenimini şöyle anlattı:

“Geçtiğimiz hafta İstanbul’da birçok ilçede halk toplantılarına katıldım. Orada gördüm ki bu mesele iyi anlaşılmış. İstanbul’da her ilçede farklı tutum alışlarımız var. O ilçede hangi taktiği izlediğimizi anlatırken mesele büyükşehire geldiğinde ‘AKP-MHP’ye kaybettirecek yere oy vereceğiz’ dediğimiz zaman salonda büyük bir alkış kopuyor. Mesaj net anlaşılmış görünüyor. Bu önemli bir ölçü.”
MURAT KARAYILAN DA TALİMAT VERMİŞ
31 Mart yerel seçimleri öncesinde devam eden AK Parti ve MHP’nin yer aldığı Cumhur İttifakı’nın karşısında CHP ile İyi Parti’nin Millet İttifakı yer alıyor.

CHP-İyi Parti ittifakına Saadet Partisi ile HDP’de destek veriyor. Öyle ki; daha önce bir çok HDP yöneticisi batıda CHP adaylarının destekleneceğini açıkladı.

KANDİL’İN ÜST DÜZEY İSMİ DESTEĞİ İLAN ETTİ
PKK’nın üst düzey yöneticisi Murat Karayılan, terör örgütünün basın organına yaptığı açıklamada; AK Parti-MHP ittifakının yüzde 50’nin altında kalması gerektiğini ifade etti. Daha önce de örgüt elemanlarına yaptığı çağrılarla bilinen Karayılan şimdi de seçimler de Cumhur İttifakı’nın yüzde 50’nin altında kalması için seslendi.

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting