Ana Sayfa / Kadınca / Hijyen ürünlerine dev zam

Hijyen ürünlerine dev zam

Tuvalet kağıdından güzellik sabununa, deterjandan şampuana aklınıza gelen tüm temizlik ve hijyen ürünlerine kallavi zam geldi. saça şampuan, makata tuvalet kağıdı sürmek artık daha pahalı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla daha önce yüzde 8’lik KDV uygulanan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil (sabun, deterjan veya solüsyon emdirilmiş olsun olmasın), tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetenin vergi oranı yüzde 20’lik dilime girdi. Bu maddede yer alan diş fırçası ve macunu, diş iplikleri düşük KDV diliminde bırakıldı

Temizlik ve hijyen ürünlerindeki KDV oranı arttı ürün ve mallara dev zam geldi. Diş fırçalamak ve saç yıkamak artık daha pahalı. Tuvalet kağıdı kullanmak ise neredeyse imkansız artık yine taş devrine dönme vakti yorumları var.

Hijyen ve temizlik ürünlerine zam yolda… Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında daha önce yüzde 8’lik KDV uygulanan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil (sabun, deterjan veya solüsyon emdirilmiş olsun olmasın), tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetenin vergi oranı yüzde 20’lik dilime girdi.

Bu maddede yer alan diş fırçası ve macunu, diş iplikleri düşük KDV diliminde bırakıldı.

Karar pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak.

TÜM KDV ARTIŞLARI

Katma Değer Vergisi’ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; mal ve hizmetlerde uygulanan yüzde 18’lik Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 20’ye çıkarıldı.

Bazı mal ve hizmetler için uygulanan yüzde 8’lik KDV ise yüzde 10’a yükseltildi.

DHA’nın haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yürütmesinde, 3605 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 28’inci maddesi gereğince verilen karar, 10 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

İlginizi Çekebilir

Yalan dizisi konusu, oyuncuları

Kanal D Yalan Dizisi seti nerede, yalan dizisi nerede çekiliyor. Yalan dizisi konusu ne, kimler …

Sınırsız Hosting