Ana Sayfa / Manşet / Hileli kıyma satan marketler

Hileli kıyma satan marketler

Kıymadaki hileler ve hileli kıymayı anlama. hileli kıyma satan zincir marketler ve marketler ile kasaplar belli oldu mu sorusu. Kıymada hileyi nasıl yapıyorlar ve ne karıştırıyorlar bilgisi.Tarım ve Orman Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan “hileli kıyma” iddiaları üzerine haberlere konu edilen satış noktalarındaki ürünlerde inceleme başlattı.

Türkiye’de sahtekarlar sonunda hileli kıyma da satmaya başladı. İçine boya karıştırılan sahte ve hileli kıymaları satan marketler ve hangi marketler sorusu. Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, konu edilen satış noktalarında bahsi geçen ürün grubu ile ilgili Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerince numune alındığı belirtildi.

VATANDAŞIN ETİYLE OYNADILAR

Hileli kıyma alanlar ne yapmalı yemek sakıncalı mı sorusu. İlk analiz sonuçlarına göre “‘kıymada boya kullanıldığı” bulgusuna rastlanmadı.

Bakanlık açıklamasında “9 ilde kıyma ve kuşbaşı üretimi yapan 10 et parçalama tesisinden ve Türkiye genelinde 33 ildeki satış noktalarından numune alınmış olup analiz için laboratuvarlara gönderilmiştir. Çıkacak olan detaylı laboratuvar analiz sonuçları da kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, laboratuvar analizlerinde, kıymada yağ oranı, cinsiyet tayini, boya, protein oranı gibi detayların incelendiği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

Cuma okullar tatil mi 10 Mayıs

10 Mayıs Cuma okular tatil mi, öğretmenler derse neden girmeyecek. kullarda cuma günü ders yapılmayacak …

Sınırsız Hosting