Ana Sayfa / Ekonomi / Hollanda Türkiye kısıtlamasını kaldırdı

Hollanda Türkiye kısıtlamasını kaldırdı

Türkiye, Hollanda’dan savunma ve silah ithalatı yapabilecek. Hollanda Türkiye’ye uyguladığı savunma techizatı satışı kuralını bozdu. Hollanda, Türkiye’ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdığını açıkladı. Hollanda hükümeti, Avrupa savunma işbirliğini güçlendirmek ve Hollanda’nın bu projelere katılımını teşvik etmek istediğini, bu nedenle kısıtlamanın iptal edildiğini belirtti.

Hollanda, Türkiye’ye yönelik savunma sanayi ürünleri satışını yeniden başlattı tüm kısıtlamalar kalktı. Hollanda, Türkiye’ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdı.

KISITLAMA KARARI KALDIRILDI
Türkiye’yi yakından ilgilendiren haber Hollanda’dan geldi. Hollanda, Türkiye’ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdığını duyurdu.

ÜÇ BAKANLIK ORTAK METİN YAYIMLADI
Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Ekonomi ve İklim İşleri Bakanlığı, savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına yönelik kısıtlamayı kaldırma kararına ilişkin ortak metin yayımladı. Üç bakanlığın ortak metninde, Avrupa’da savunma işbirliğinde daha fazla yakınlaşmanın teşviki için Hollanda hükümetinin silah ihracat kontrolleriyle ilgili aldığı önlemler açıklandı.

HOLLANDA, SAVUNMA İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR
Hollanda hükümetinin, Avrupa savunma işbirliğini güçlendirmek ve Hollanda’nın bu projelere katılımını teşvik etmek istediği aktarılan metinde, bunun Avrupa’da adil rekabet gerektirdiğine işaret edildi. Metinde, Hollanda savunma sektörünün ekonomik canlılığı ve yenilikçi gücünün büyük ölçüde ihracata bağlı olduğuna dikkat çekilerek, bu sektörün cirosunun yarısından fazlasının (yüzde 54’ünün) ihracattan geldiğinin altını çizildi. Bu bağlamda halihazırda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan için geçerli olan savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararının derhal sona ereceği kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Sınırsız Hosting