Ana Sayfa / Manşet / İdlib şehitlerimiz var

İdlib şehitlerimiz var

İdlib şehit haberleri. Twitter’da #sehitlerimizvar hastag’i altında onlarca yorum yapılıyor. Ankara’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında çok kritik bir toplantı Regaip Gecesi’nde yapılıyor. En doğru ve sağlıklı açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı ve hükümet yetkilileri yapacaktır. Hatay Valisi Rahmin Doğan, “9 şehidimiz var, ağır yaralılarımız var” açıklamasını yaptı. 

İdlib son dakika şehit haberleri.Hatay Valisi Rahmi Doğan, “İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur” dedi.

27 şubat İdlib neler oluyor sorusu. Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de twitter’da , “şehitlerimiz var, acımız çok büyük, öfkemiz çok büyük, Artık mesele İdlib ile sınırlı değil, Asla değil… “diye yazdı. Öte yandan Reyhanlı devlet hastanesi önünde de kalabalık olduğu yönünde ididalar var.

Ankara’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önemli bir toplantının yapıldığı bilgisi var. Gelişmeler an be an sitenizde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Ankara’da bir acil güvenlik toplantısı yapıldığı bildirildi.İdlib’deki operasyonlarda 17 günde bin 709 rejim askeri, 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs etkisiz hale getirildi.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, son 17 günde bin 709 rejim askeri etkisiz hale getirildi. İdlib’de yapılan operasyonlar kapsamında Suriye rejimine ait 55 tank, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs 21 askeri araç, 4 doçka, 6 mühimmat deposu ve 7 havan imha edildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Gün içinde cumhurbaşkanı Erdoğan 3 şehit olduğunu açıklamış ve ” *Aynı şekilde İdlib’de de gelişmeler şu anda lehe döndü. 3 tane şehidimiz var mekanları cennet olsun. Onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada hala devam ediyor, edecek.

*Ruslarla görüşmeler devam ediyor, edecek. Biz şunu söylüyoruz. Biz Adana Mütabakatı ile İdlib’deyiz.” demişti.

BAHÇELİ’DEN İDLİB AÇIKLAMASI

Bahçeli’nin Twitter’dan yaptığı açıklamalar şöyle;

Üzerinde yaşadığımız coğrafyada bir asır önce neler yaşandıysa, hangi karanlık senaryolar tedavüle alındıysa, hangi oyunlar sahnelenmişse şimdilerde bir benzerine, hatta daha karmaşığına hem müşahit hem de muhatap oluyoruz. Kuşkusuz dün haklıydık, bugün de haklıyız.

Son yurdumuzun işgal planları, Türk milletinin kutlu varlığını imha projeleri yüzyıllardır ehl-i salibin ve onlara taşeronluk yapan mihrakların haram kursaklarında bekleyen meşum ve melun bir hevestir. Bu heves her defasında boşa çıkarılmış, vahşi tezgâh kırılıp atılmıştır.

Türk milleti İdlib ve Libya’da muzaffer tarihinin, milli bekasının, meşru savunma haysiyetinin onur mücadelesini yapmaktadır. Bu mücadelenin mebde ve menşei imanlı millet ruhudur. Aklen, ahlaken, hukuken, vicdanen ve tarihen Türk devletinin duruşu Hak’tan yanadır ve doğrudur.

Mahkûm ve mağlup bir millet değiliz. Hiçbir zaman da olmadık. Ecdadımızın çağrısı, coğrafyanın seslenişi, mazlumların iç çekişi, şühedanın hatırası milli şuurda mevcut ve meknuzdur. Duruşumuz bunlarla mündemiçtir. Türk milleti beklenendir, bekleyendir, özlenendir, övülendir.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting