Ana Sayfa / Manşet / İdlib’de 22 şehit 28 Şubat

İdlib’de 22 şehit 28 Şubat

İdlib son dakika 22 şehit, ağır yaralılar var şehit sayısı artabilir. 28 Şubat İdlib, 22 şehit çok sayıda ağır yaralı var. Hatay Valisi Rahmi Doğan, şehit olan asker sayısının 22’ye yükseldiğini açıkladı.

Şehit sayımız 22’ye çıktı Suriye İdlib’te, ağır yaralılar var şehit sayımız artabilir.

Vali Doğan, şunları söyledi:

* İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurları hava saldırısına uğramıştır.

* Bu saldırı sonucu 22 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur.

* Ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye aldık.

* Tedavileri devam ediyor.

* Hastanelerimizde yaralılarımız için herhangi bir kan ihtiyacı yoktur.

Saldırının rejim güçlerince yapıldığını belirten Doğan, şunları kaydetti:

“İdlib’de rejim kuvvetleri tarafından askerlerimiz hava saldırısına uğramıştır. Bu saldırı sonucu 9 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Yaralılarımız, ağır yaralılarımız var, yaralılarımızı Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye aldık. Tedavileri devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralılarımızla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğim.”

Doğan, hastanelerde yaralılar için herhangi bir kan ihtiyacı olmadığını vurgulayarak, “Tüm tedbirler alınmıştır, tüm sağlık personelimiz görevi başındadır. Yaralılarımıza gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hemşehrilerimden müsterih olmalarını bekliyorum ve hastanelerin etrafında herhangi bir yığılma olmamasını buradan istirham ediyorum.” diye konuştu.

NATO DEVREYE GİRECEK Mİ?

İdlib’de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu 22 asker şehit oldu. Saldırı haberi sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştüğü açıklandı.

Görüşmede NATO’nun İdlib’deki gelişmelere ilişkin nasıl devreye gireceği ve rejimin saldırılarına karşı alınabilecek önlemlerin ele alındığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting