Ana Sayfa / Genel / İdriss Deby öldürüldü

İdriss Deby öldürüldü

Çad devlet Başkanı çatışmada öldürüldü. İdriss Deby nereli, yaşı ne zamandır Çad cumhurbaşkanı sorusu. Çad Cumhurbaşkanı İdriss Deby cephede yaşanan çatışmada yaralanarak hayatını kaybetti.

İdriss Deby çatışmada vurularak öldürüldü Çad’da. Çad Cumhurbaşkanı öldürüldü. Çad nasıl bir ülke kiminle savaşıyor Çad’ın durumu ne? Deby’nin ülkesinin kuzeyindeki isyancılarla savaşırken vurulduğu belirtiliyor.

Çad’da etnik gruplar arasında çıkan çatışmalarda 100’den fazla kişi ölmüştü.

Ülkede acil durum ilanı çağrıları yapılıyordu.

ÇAD’DA NELER OLUYOR

Ordu Sözcüsü Azem Bermandoa Agouna, 68 yaşındaki Deby’nin, hafta sonu ülkenin kuzeyinde ayrılıkçılara karşı düzenlenen operasyona katıldığını, çıkan çatışmada yaralandığını ve bugün yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Açıklama öncesi, Deby’nin 11 Nisan’da yapılan seçimlerde ilk sonuçlara göre oyların yüzde 80’e yakınını alarak altıncı kez Cumhurbaşkanı seçildiği duyurulmuştu.

İdris Deby, partisi Ulusal Kurtuluş Hareketi ile iktidara geldiği 1990’dan bu yana ülkeyi yönetiyordu ve 31 yıl boyunca çok sayıda isyanı bastırmıştı.Deby’nin ölümü sonrası ise 37 yaşındaki oğlu General Mahamat Kaka’nın başkanlığındaki Askeri Konsey ülkenin yönetimini üstlendi.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting