Ana Sayfa / Kadınca / İmamoğlu YSK’ya çağrı yaptı

İmamoğlu YSK’ya çağrı yaptı

İstanbul ilçelerinde garip olaylar. Ekrem İmamoğlu, AKP’nin itirazlarını kabul edildiğini ama CHP’nin itirazları reddedildiğini açıkladı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye kirli bir el tarafından kaosa sürüklenmek istiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu bazı ilçelerde seçim sonuçlarına ilişkin yapılan itirazlara karşılık YSK’ya çağrıda bulundu.

Ekrem İmamoğlu YSK’ya çağrı yaptı. İstanbul ilçelerinde AKP’nin kaybettiği ilçelerde garip olaylar sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçede oyların yeniden sayılmasına karar verildiğini duyurdu.

“NE DEMOKRASİYE NE MERTLİĞE SIĞAR”

İmamoğlu, sosyal medya X hesabından karara tepki göstererek şunları belirtti:

Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi.Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.”

Gaziosmanpaşa'da CHP'nin adayı Hasan Bahçetepe 107.636 oy aldı. AK Parti'nin adayı Hasan Tahsin Usta ise 106.757 oy aldı. Aradaki fark 879 oldu.

Gaziosmanpaşa’da CHP’nin adayı Hasan Bahçetepe 107.636 oy aldı. AK Parti’nin adayı Hasan Tahsin Usta ise 106.757 oy aldı. Aradaki fark 879 oldu.

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da kaçak trafo opğerasyonu

Şanlıurfa ilçelerinde kaçak trafo operasyonları. Kaçak elektrik kullanan çiftçiler yakalandı. 100 bin nüfuslu ilçeye yetecek …

Sınırsız Hosting