Ana Sayfa / Spor / İstanbul Park ihalesi kazananı

İstanbul Park ihalesi kazananı

Formula 1 Türkiye 2026 yılı başlayacak. İstanbu Park pisti ihalesini kazanan şirket. İstanbul Park pistinin yeni işletmecisi belli oldu. Pirelli Otomobil Lastikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander’in ortak olduğu şirket, Formula 1 yarışlarının düzenlediği İstanbul Park pistinin işletme haklarını aldı. Formula 1 organizasyonunun sahibi Liberty Media Corporation yetkililerinin, bayram sonrası İstanbul’a gelerek, pistin kullanım amacına uygun şekilde işletilmesine dönük açıklamalar yapması bekleniyor. Habertürk’e özel açıklamalarda bulunan Lale Cander, Formula 1 yarışlarını 2026’da yeniden Türkiye’ye getirmek istediklerini söyledi. Yiğitcan Yıldız yazdı…

Lale Cander neci, nereli ve kim? İstanbul Park pisti ihalesi kazananı. Türkiye 2026 Formula 1 yarışları geri geliyor.

Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapan İstanbul Park pistinin ihalesi tamamlandı.

Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander’in ortak olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., Formula 1 yarışlarının düzenlediği İstanbul Park pistinin yeni işletmecisi oldu.

Formula 1 organizasyonunun sahibi Liberty Media Corporation yetkililerinin, bayram sonrası İstanbul’a gelerek, pistin kullanım amacına uygun şekilde işletilmesine dönük açıklamalar yapması bekleniyor.

‘FORMULA 1 2026’DA TÜRKİYE’YE GERİ DÖNECEK’

Habertürk’e özel açıklamalarda bulunan Lale Cander, Formula 1 yarışlarını 2026’da yeniden Türkiye’ye getirmek istediklerini söyledi.

Cander, “İstanbul Park pisti bir cazibe merkezi olacak. Formula 1, son derece prestijli bir organizasyon. Hangi ülkede yapılıyorsa o ülkeye muazzam bir para bırakıyor ve o ülkenin prestijini yükseltiyor. Düşünün, en son Miami’de düzenlendiğinde kente 4 gün içinde 450 milyon dolar kazandırdı. 2026’da yarış takviminden çıkan ülkeler olacak, dolayısı ile Türkiye’de yarışlar yeniden yapılabilecek” dedi.

‘TOSFED İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ’

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile yakın temas içinde olduklarını da anlatan Cander, “TOSFED olmadan bu iş olmaz. İşin sportif tarafında TOSFED ile birlikte çalışıyoruz. Formula 1 haricinde diğer yarışları da İstanbul Park’a getireceğiz. Pist yıllardır milli sporculara kapalıydı, artık sporcular da pisti kullanabilecekler. İstanbul Park, Türkiye için çok güzel bir proje olacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi olarak görev yapan Lale Cander, Türk Pirelli Endüstriyel ve Ticari Lastikler A.Ş.’de de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Finmeccanica ve Gemmo gibi büyük şirketlere danışmanlık yapmaya devam eden Cander, şirketler hukuku ve yabancı yatırımlar kanunu konularında uzman bir isim.

Yeni konsolosluk binası inşası için Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın da avukatlığını yapan Cander’in temsil ettiği kurumlar arasında Iveco S.p.A., AgustaWestland S.p.A, Top Leasing GmbH bulunuyor.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Cander, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı. Cander, aynı üniversitede doktora eğitimini tamamladı.

AVM VE EĞLENCE MERKEZİ YAPILABİLECEK

İhale şartnamesinde, taşınmazın üzerinde halihazırda bulunan Formula 1 pistine ilaveten, alışveriş merkezi, macera park, otomobil müzesi ve eğlence merkezinin de yapımını öngören maddeler yer alıyor.

Şartnamenin en dikkat çeken maddelerinden biri ise, ihaleyi kazanan firmadan Formula 1 yarışları için garanti istenmesi.

Buna göre, ihaleyi alan firmanın 1 ay içinde Formula 1 yönetimi ile anlaşmaya varıp ilgili protokolü idareye sunması gerekiyor. Bunun yapılmaması halinde, sözleşmenin fesih edilerek yatırılan teminatlar idareye gelir kaydedilecek.

İlginizi Çekebilir

Alanyaspor’dan İstanbulspor’a 6 gol

Alanyaspor 6, İstanbulspor 0. Alayanyaspor, İstanbulspor’u ezdi geçti. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında İstanbulspor’u konuk …

Sınırsız Hosting