Ana Sayfa / Manşet / İngiltere’de pandemi bitti

İngiltere’de pandemi bitti

İngiltere Covid-19 önlemlerini ve yasaklarını kaldırıyor. İngiltere, pandemiyi bitirme kararı aldı. İngiltere’nin korona yasaklarını kaldırması sonrası aynı kararların Türkiye’de da alınmasının önü açıldı. Kraliçe’nin ülkesi pandemi bizim için bitti, artık önümüze bakıp yolumuza devam edeceğiz dedi.

İngiltere, Covid-19 pandemisi bizim için bitti tüm yasaklar kalkıyor dedi. İngiltere’nin pandemiyi bitirmesi Türkiye’nin de bitireceği anlamına geliyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede Covid kısıtlamalarının 27 Ocak’ta gevşetileceğini açıkladı. Johnson, kabine toplantısı sonrası Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada, izolasyonla ilgili düzenlemelerin 24 Mart’a kadar geçerli olduğunu hatırlattı ve bu kuralların bir daha yenilenmesini beklemediğini söyledi. Johnson, “Yakında insanların kendilerini karantinaya alması uygulaması da tamamen kalkacak” dedi.

AŞI PASAPORTU KALKIYOR. MASKE SAĞLIĞA ZARARLI

İngiltere’de son Covid kısıtlamaları, koronavirüsün Omicron varyantının ülkede hızla yayılması üzerine Aralık ayında uygulanmaya başlanmıştı.

Johnson’ın açıklaması sonrası 27 Ocak’tan itibaren;

İngiltere’de kapalı mekanlardaki etkinliklere girmek için aşı ya da PCR testi belgesi sunma zorunluluğu kalkacak, bu konu işyerlerinin kararına bırakılacak
Maske takmak teşvik edilecek ama ortaokul düzeyinde öğrencilerin sınıflarda ve yolcuların toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu kaldırılacak
Mümkün olan herkesin evden çalışması yolundaki tavsiye artık geçerli olmayacak
Bakımevlerindeki kısıtlamalar hafifletilecek
Covid testi pozitif çıkanların kendilerini karantinaya almaları hâlâ zorunlu olacak
Johnson konuşmasında halkın doğru tercihleri yapacağına güvenerek bu kararları aldığını söyledi.
Ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer ise önlemlerin gevşetilmesine paralel olarak aşılama ve sık sık test yapmaya ağırlık verilmesini, yeni varyantların ortaya çıkmasını engellemek için dünyanın tamamında aşılamaya katkıda bulunulmasını önerdi.

İlginizi Çekebilir

Buzdolabında ekmek sağlamak sağlıklı mı?

Ekmeği buzdolabında saklamak sağlıklı mı, buzdolabına ekmek konur mu soruları. Sağlık için ekmek en güzel …

Sınırsız Hosting