Ana Sayfa / Kime Ait / İpana kime ait, hangi ülkenin

İpana kime ait, hangi ülkenin

İpana diş macunu kime ait, hangi ülkenin ne zaman kuruldu fabrikası nerede sorusu. Türkiye’deki diş macunu firma ve markaları kime ait bilgileri. İpana hangi ülkenin malı ve sahibi kim soruları.

İpana kime ait, hangi ülkenin firması ve markası. İpana Yahudi ürünü mü, Türkiye’de satılan Yahudi ve İsrail ürünleri ve malları neler tam listesi. İsrail Türkiye’deki firmaları ve ürünleri neler bilgisi.

İpana diş macunu markasını Türkiye’de birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Kime ait olduğu hakkında sorular oldukça fazla gelmekte. İpana diş macunu kimin? İpana diş macunu hangi ülkenin?

İpana diş macunu ilk kez 1901 yılında Bristol-Myers şirketi tarafından tanıtıldı.

İpana diş macunu Kanadalı Maxill şirketine ait bir markasıdır.

Türkiye’de yarım asırdan fazla bir süre önce ilk kez Bristol Myers lisansıyla Eczacıbaşı tarafından üretilmeye başlandı.

1991 yılında, Eczacıbaşı – P&G ortaklığı kurularak İpana Türkiye lisansı bünyesine dahil oldu.

1915’li yıllarda kurulan ve Türkiye piyasasında yıllardan beri varlığını sürdürmektedir.

İpana kimin?
İpana diş macunu 1915 yılında ABD’de kurulmuştur. İpana 1915 yılında Bristol-Meyers tarafından piyasaya sürülmüş ve kısa sürede en çok satan markalardan biri olmuş. 1936-1945 yılları arasında ise, İpana ABD’de çok satılmıştır.
Bir dönemde, markanın Türkiye’de Eczacıbaşı tarafından üretildiğini biliyoruz. 1991 yılında ise, Eczacıbaşı, markayı satın alan P&G ile ortak üretim/satış anlaşması gerçekleştirmiş. Şu anda benim bildiğim kadarı ile ürünler Eczacıbaşı tarafından üretilmekte ve P&G tarafından pazarlanmakta.

TÜRKİYE’DE SATILAN İSRAİL MARKA ÜRÜNLER

Giyim Sektörü: Tommy Hilfiger, Nike, Adidas, Polo, Ralph Lauren, Parizyen, Hugo Boss, Calvin Klein, Levi’s, Timberland, Giorgio Armani, Lee

Gıda Sektörü: Danone, Maggi, Jacobs, Banana, McDonald’s, Burger King, Knorr, Calve

İçecek Sektörü: Coca Cola, PEPSİ, Sprite, Fanta, Schweppes

Temizlik Sektörü: Air Wick, Ajax, Aldays, Alo (Çamaşır Tozu) Ariel (Çamaşır Tozu) Axe Calgon, Carrefour, Cif, Clear (Şampuan) Clit Bang, Colgate Dettol

Dove Elidor (Şampuan), Head & Shoulders, Ipana (Diş Macunu) Jhonsons Baby, Loreal (Şampuan) Lux, Max Factor, Nıvea Omo (Çamaşır Tozu) Oral-B, (Özel) Palmolive, Pantene (Şampuan)

 

İlginizi Çekebilir

iPhone 16 nasıl olacak?

iPhone 16 görüntüleri sızdı. iPhone 16 tasarımı ve tahmini Türkiye satış fiyatı belirlendi. Apple, iPhone …

Sınırsız Hosting