Ana Sayfa / Kime Ait / iPhone 15 özellik ve fiyatı

iPhone 15 özellik ve fiyatı

iPhone 15 özellikleri, Türkiye satış fiyatı. iPhone 15 ne zaman satışa çıkıyor hangi modelleri olacak. Apple, iPhone 15 serisi ve diğer ürünlerin tanıtımı için ‘Wonderlust’ etkinliğini 12 Eylül Salı günü gerçekleştirecek. Etkinlikte, iPhone 15’lerin yanı sıra Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 gibi diğer ürünler de tanıtılacak.

iPhoe 15 Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak ve iPhone 15 ve diğer türevleri teknik özellikleri. Apple, 12 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte yeni ürünlerini tanıtacak. Türkiye saatiyle 20:00’da başlayacak etkinlik, Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Theater’da düzenlenecek. iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, Apple Watch 9 Serisi ve yeni donanımsal özellikler bu etkinlikte duyurulacak. Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yer alması beklenen Bionic A17 çipi, mevcut çiplere göre daha fazla enerji verimliliği sağlayarak pil ömründe önemli bir artışa neden olacak.
İPHONE 15 ÖZELLİKLERİ
Apple’ın iPhone 15 serisi ile birlikte Type-C şarj standardına geçiş yapması bekleniyor. AB kurallarına uymak zorunda olan şirketin bu değişikliği yapması bekleniyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde yer alması beklenen Bionic A17 çipinin ise A16 Bionic’teki yaklaşık 16 milyar transistör sayısının 18 ila 24 milyar transistöre sahip olabileceği söyleniyor.
FİYATLAR YÜKSELEBİLİR
Ayrıca TSMC, bu yonga setlerinin mevcut nesil yonga setlerinden yüzde 35 daha fazla enerji verimli olacaklarını ve bunun pil ömründe önemli kazanımlar sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu yeni özellikler ve yükseltilmiş çip maliyetleri göz önüne alındığında, iPhone 15 Pro ve Pro Max’in taban fiyatlarının artması bekleniyor.

iPhone 15 ve 15 Pro hangi renk seçenklerine sahip olacak?

Apple son yıllarda iPhone modellerini ilk etapta 5 renk seçeneği ile piyasaya sürüyor. ABD’li teknoloji devi, tanıtımdan yaklaşık 6 ay sonra ise yeni bir renk seçeneğini daha ekliyor. Şirketin 6,1 inç ekrana sahip iPhone 15 ve 6,7 inç boyutunda ekrana ev sahipliği yapan iPhone 15 Plus için bu politikasını devam ettireceğini söyleyebiliriz. Yeni nesil iPhone modellerinin renk seçenekleri ise akıllı telefonların şarj kablolarının sızdırılması ile ortaya çıktı. Buna göre Apple, yeni şarj kablolarını iPhone 15 modellerinin renkleri ile eşleştirmiş durumda. Görselleri ortaya çıkan şarj kabloları ise bizlere iPhone 15 modellerinin renk seçeneklerini gösteriyor.

İşte iPhone 15 modellerinin renk seçenekleri:

  • Gece Yarısı/Siyah
  • Yıldız Işığı/Beyaz
  • Sarı
  • Mavi
  • Turuncu/Mercan rengi

Bu noktada, daha önce seçenekler arasında olduğu iddia edilen kırmızı rengi ise göremiyoruz. Apple’ın 2024 yılının bahar aylarında ise PRODUCT(RED) renk seçeneğini yeni nesil iPhone ailesine kazandırması mümkün.

İlginizi Çekebilir

Türk’e Avrupa’ya vize yok

Almanya Türklere vizeyi durdurdu. AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşlarına vizeler durdu. Avrupa ülkelerinden Schengen …

Sınırsız Hosting