Ana Sayfa / Manşet / Türkiye UEFA 9. sırada

Türkiye UEFA 9. sırada

Türkiye futbolda Avrupa’da 9. sıraya yerleşti. Türk takımlarının Avrupa kupaları başarısı sonrası ülke puanı yükseldi. Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 9. sıraya yükseldi. Galatasaray’ın Molde’yi 2-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmasının ardından Türkiye’nin puanı 32 bin 100’e çıktı ve sıralamada bir basamak daha yükselerek İskoçya’yı geçti. Eğer Türkiye, UEFA ülke puanında sezonu 10. sırada bitirirse, 2024/25 sezonu Süper Lig şampiyonu, 2025/26 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak katılabilecek.

UEFA futbol ligi sıralamasında Türkiye ülke bazında 9. sıraya yükseldi. Avrupa kupaları Türk takımları başarısı puan artışına da sebep oldu.Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasındaki sıçrayışını sürdürüyor. Son olarak Galatasaray’ın Molde’yi 2-1 mağlup edip Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmasının ardından sıralamada bir basamak daha yükseldik.

9. SIRAYA YÜKSELDİK

Temsilcimiz Galatasaray’ın galibiyeti sonrası Türkiye puanını 32 bin 100’e çıkardı ve sıralamada 1 basamak daha yükselerek İskoçya’yı geçip 9. sırada kendisine yer buldu.

İlginizi Çekebilir

Vanspor sahadan çekildi

Vanspor-Bursaspor maçında ev sahibi ekip sahadan çekildi. Mehmet Büyükekşi yönetimindeki TFF adeta Türk futbolunun içine …

Sınırsız Hosting