Ana Sayfa / İlginç / İran’da depremler 8 Ocak 2020

İran’da depremler 8 Ocak 2020

İran’da art arda depremler 8 Ocak 2020. İran’daki depremleri ABD mi tetikledi sruları. İran’da hangi bölgelerde deprem yaşandı ve Ukrayna uçağının Tahran’da düşmesi rastlantı mı? ABD ile savaşın eşine gelen İran, bugün olağanüstü bir gün yaşıyor. ABD üslerine füzeli misillemenin yapıldığı sırada “180 kişiyi taşıyan yolcu uçağı” düştü haberinin hemen ardından bir son dakika gelişmesi daha geldi. İran’ın güneyinde 4,9 büyüklüğünde deprem oldu.

ABD’nin Irak’taki iki üssü İran tarafından 8 Ocak 2020 günü vuruldu ancak İran’da önce iki büyük deprem ardından da bir yolcu uçağı düştü peki bunlar tesadüf mü? ABD Deprem Araştırma Merkezi’nin verilerine göre, İran’da büyüklüğü 4,9 ve 4,5 olan iki deprem meydana geldi. Türkiye saati ile 05.20 ve 06.19’da yaşanan depremlerde can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

KASIM SÜLEYMANİ GÖMÜLDÜ

İran devlet televizyonunun haberine göre, dün yaşanan izdiham nedeniyle iki kez ertelenen Süleymani’nin cenazesinin defin işlemi gerçekleştirildi.

Haberde, ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü’ne yapılan saldırıyla Süleymani’nin intikamının alınmasının ardından cenazenin defnedildiği vurgulandı.

Kirman kentindeki cenaze töreninde can pazarı yaşandı.

Azadi Meydanı’ndan, Şehit Beleşti Caddesi’ne giden noktada izdiham çıktı. Cenaze töreni esnasında çıkan izdihamda 56 kişi yaşamını yitirirken, 213 kişi de yaralandı.

İlginizi Çekebilir

Trabzon’da kuzey ışıkları

Trabzon’da kuzey ışıkları görüldü. Güneşteki patlama sonrası dünyada ilginç anlar yaşandı. Güneş’te meydana gelen olağanüstü …

Sınırsız Hosting