Ana Sayfa / Kime Ait / İran’da isyanda ölen sayısı 2 Ocak

İran’da isyanda ölen sayısı 2 Ocak

İran Baharı’nda ölen sayısı yükseliyor. İran’da ABD destekli isyanda 2 Ocak itibariyle ölenlerin sayısı 30’a yakın. İran’da neler oluyor ve İran’da 2 Ocak son dakika haber ve gelişmeleri. Tahran interneti ve sosyal medyayı kapattı. İran’da geçen perşembe patlayan eylemler büyüyerek devam ederken, protestoculara başta ılımlı bir yaklaşım sergileyen İran Cumhurbaşkanı Ruhani dün sertleşti. Ruhani, ‘azınlık’ diye nitelediği eylemcilere karşı cevabı bizzat “İran halkının vereceğini” söyledi. Dün gece gösterilerde 9 kişinin daha öldürüldüğü belirtilirken, toplamda ölüm sayısı 27’ye yükseldi.

İran’daki isyanın ve protestoların nedeni açlık ve yoksulluk mu? 2 Ocak İran son dakika haber ve gelişmeleri. İran isyanı ve altında yatan nedenlerle ABD’nin isyana teşviği. İran’da Meşhed’de başlayan gösteriler ülke geneline büyüyerek yayıldı. İran devlet televizyonu dün geceki gösterilerde 9 kişinin daha hayatını kaybettiğini aktardı.

İRAN’DA PROTESTOLARDA ÖLENLERİN SAYISI ARTIYOR

Necafabat kentinde ise bir polisin öldürüldüğü aktarıldı. Bu bir polisin yaşamını yitirdiğine dair ilk resmi açıklama oldu. Aralarında hükümete yakın Fars haber ajansının da bulunduğu haber kaynakları, ülke genelindeki gözaltı sayısının 200’ü aştığını aktarıyor.
Devlet medyası, Dorud kentinde eylemcilerin çaldığı bir itfaiye aracının altında kalan iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Necefabad kentinde ise bir gösterici, polislerin üzerine ateş açtı. İran televizyonu, bir polisin öldüğünü aktardı.
İran’ın Meşhed kentinde geçen perşembe ülkenin ekonomik durumunu protesto için başlayan gösteriler ülke geneline yayılarak devam ediyor. Gösterilerde şu ana kadar 20 kişi öldü, 400 kişi gözaltına alındı.

İlginizi Çekebilir

Gelire göre fatura dönemi

Elektrik ve doğalgaz faturaları gelire göre gelecek çalışması. Gelire göre tarife dönemi için son aşama. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting