Ana Sayfa / Manşet / IŞİD’li mahkumlar Urfa’ya getiriliyor

IŞİD’li mahkumlar Urfa’ya getiriliyor

Turkiye’de tutuklanan ve ele geçirilen Türkiye vatandaşı IŞİD teröristleri Şanlıurfa’da cezaevine konacak. Türk vatandaşı IŞİD teröristleri Türkiye’deki cezaevine getiriliyor Suriye’den. Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı’nda ABD ile Türkiye’nin anlaşması üzerine YPG terör örgütünün elindeki Türkiye uyruklu IŞİD’liler Şanlıurfa’ya getiriliyor. Yaklaşık 150 IŞİD’li terörist cezaevlerine konulacak. Türk uyruklu olmayanlar ise Tel Abyad’daki cezaevlerinde SMO kontrolünde tutulacak.

Barış pınarı Harekatı son gelişmeleri ve Suriye’deki IŞD’li teröristlerin akıbeti belli oluyor.Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyini terör örgütü PKK’dan temizlemek için 9 Ekim’de Barış Pınarı Harekâtı başlatılmıştı.
Harekâtın 9. gününde Amerika Birleşik Devletleri ile yapılan mutabakat çerçevesinde terör örgütü PKK işgal ettiği bölgelerden çekilmeye başladı.

Terör örgütü PKK’nın çekildiği alanlarda bulunan cezaevlerindeki tutuklu IŞİD mensuplarının ise Türkiye’ye getirileceği ve cezaevine konulacağı öğrenildi. İlk etapta Şanlıurfa’ya getirileceği öğrenilen yaklaşık 150 IŞİD’li teröristin, Türkiye uyruklu olduğu belirtildi.

YABANCI UYRUKLULAR TEL ABYAD’DA KALACAK

Öte yandan yabancı uyruklu IŞİD’lilerin ise Tel Abyad’daki Suriye Milli Ordu gözlem noktaları ile karargahlarına götürüldükleri öğrenildi.

OPERASYON NOKTALARINDA SON DURUM NE?

Barış Pınarı Harekâtı; yoğunluklu olarak, Akçakale’nin hemen karşısında bulunan Tel Abyad ile Ceylanpınar’ın hemen karşısında bulunan Resulayn ilçelerinde sürdürülüyor. Tel Abyad’da operasyonun 7’nci gününde hakimiyet sağlanmış ve TSK destekli SMO (Suriye Milli Ordusu) unsurları kentte kontrolü sağlamıştı.

RESULAYN’DAN SİLAH SESLERİ GELMEYE DEVAM EDİYOR

Ancak Resulayn’da kent merkezinde hakimiyet tamamen sağlanmış değil. Her ne kadar operasyonun 6’ncı gününde şehir merkezi ele geçirilse de teröristlerin kent içerisindeki tünellere sığınmaları ve kilise, cami gibi kutsal mekanları mesken tutup saldırılarına devam etmeleri sonucu çatışmalar yer yer sürüyor. Dün gece Resulayn’dan gelen yoğun çatışma sesleri günün ilk ışıklarına kadar sürdü. Bugün de Resulayn’dan silah sesleri gelmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Göbekle gelen servet

Yasin cengiz, göbeğini sallayarak servet sahibi oldu. sosyal medya fenomeni Yasin cengiz bir göbek sallama …

Sınırsız Hosting